Tai įvyks birželio 4 d. 12.01 val. „Pasieks Rusiją.“ JAV leidžia branduolines raketas (Video)  ()

Ši raketa pasiekia maždaug 24 tūkst. km/h greitį.


„Minuteman III“ startas
„Minuteman III“ startas
© United States Air Force (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:LGM-30G_Minuteman_III_test_launch.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-03 Tai įvyks birželio 4 d. 12.01 val. „Pasieks Rusiją.“ JAV leidžia branduolines raketas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos birželio 4 ir 6 dienomis išbandys tarpžemyninę balistinę raketą „Minuteman III“ (ICBM), praneša Kosmoso pajėgų vadovybė.

„Pirmasis bandomasis paleidimas numatytas birželio 4 d., iš Vanderbergo oro pajėgų bazės. Antrasis bandymas numatytas ten pat birželio 6 d.“, – teigiama pranešime.

Bandomieji „Minuteman III“ raketos, kurią Pentagonas turi nuo 1970-ųjų, startai yra skirti pademonstruoti JAV branduolinių pajėgų pasirengimą ir suteikti pasitikėjimo tautos branduolinės atgrasymo priemonės veiksmingumu.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 28€ už akumuliatorinį pjūklą su 2 baterijomis. Ribotas kiekis
3472 2

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Ankstesnis bandomasis startas, numatytas 2024 metų vasarį, turėjo būti atidėtas dėl būtino remonto bandymų aikštelėje. Kitas jau buvo suplanuotas šią vasarą, todėl bus prasminga juos abu atlikti, kol visi reikalingi darbuotojai yra vietoje“, – sakė 377-osios bandymų ir vertinimo grupės vadas pulkininkas Chrisas Cruise‘as.

Jungtinės Valstijos iš anksto paskelbė apie paleidimą pagal Hagos elgesio kodeksą dėl balistinių raketų, taip pat pranešė Rusijos valdžios institucijoms pagal dvišalius susitarimus.

Ankstesni tokių raketų bandymai buvo atlikti praėjusių metų lapkričio pradžioje. JAV oro pajėgos po starto  sunaikino raketą „Minuteman III“ dėl „anomalijos“. Oro pajėgos teigė, kad „anomalija“ yra bet koks netikėtas įvykis bandomojo skrydžio metu.

 

Speciali komisija, kurioje yra atitinkamų padalinių atstovai, tiria incidento priežastis. Iš viso Pentagonas turi apie 400 tokių raketų, esančių paleidimo šachtose trijose bazėse: Montanoje, Vajominge ir Šiaurės Dakotoje. Kiekviena raketa sveria 36 tonas ir gali skristi iki 6 tūkstančių mylių (daugiau nei 9,5 tūkst. km).

 

Raketa pasiekia maždaug 15 tūkstančių mylių per valandą greitį (daugiau nei 24 tūkst. km/h). Iki 2030-ųjų vidurio Jungtinės Valstijos planuoja pakeisti „Minuteman III“ modernesnėmis „Sentinel“ ICBM. JAV oro pajėgos jau paprašė Kongreso 4,4 mlrd. USD naujoms tarpžemyninėms raketoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(132)
(33)
(99)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()