„Mažiausiai 100.“ Fronte paslapčia į kovą stojo neįtikėtini karo žvėrys (Video)  ()

„Gerai pasirodė mūšio lauke ir išgelbėjo gyvybes.“


„Oncilla“
„Oncilla“
© Stop kadras | https://x.com/technicznybdg/status/1764672834574446808?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1764672834574446808%7Ctwgr%5Ebe665bdc7b6ca1b57bcc4d791bf404f6f9f292f8%7Ctwcon%

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkų įmonės „Mista“ gaminamas šarvuotas transporteris „Oncilla“ ne kartą buvo įvertintas ukrainiečių. Tai visų pirma dėl jo mobilumo. Viename iš naujausių įrašų gynėjų armija pademonstravo transporto priemonės gynybines galimybes.

Bendrovė „Mista“ pristatė šių metų kovo mėnesį Ukrainos kariuomenei šimtąjį „Oncilla“ egzempliorių. Šalyje jau veikia mažiausiai 100 lenkų gamybos mašinų, kurios, pasak vietos žvalgybos, „gerai pasirodė mūšio lauke ir išgelbėjo gyvybes“. Vienas iš „Oncilla“ kasdien naudojančios brigados ukrainiečių vadų pirmiausia atkreipė dėmesį į didelį transporterių manevringumą ir greitį. Dėl šios priežasties „Oncilla“  gali lengvai „judėti sunkiomis lauko sąlygomis“.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2460 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Gynėjų kariuomenė šių metų balandį demonstravo vaizdo sistemos veikimą lenkiškoje „Oncilla“, kuri nusipelno dėmesio dėl aukštos vaizdo kokybės, nepaisant didžiulio optinio padidinimo taikiklyje. Dabar ukrainiečiai demonstruoja galimybes, kurias siūlo 12,7 mm kulkosvaidis „Kut“ kartu su regėjimo sistema.

 

Minėtas kulkosvaidis išvysto praktinį šaudymo greitį 80-100 šūvių/min. Jo maksimalus veikimo nuotolis yra 6 km, nors efektyvus nuotolis yra 1,5 km.

„Oncilla“ taip pat turi nemažai kitų privalumų, tarp kurių, visų pirma, efektyvus pavaros blokas, kurį giria ukrainiečiai. Priklausomai nuo versijos, automobilis varomas „Deutz“ BF 4M 1013FC varikliu, kurio galia siekia 190 AG arba „Iveco“ NEF 4 ENTC varikliu, kuris generuoja 209 AG galią. Kiekvienas variklis leidžia šiai maždaug 8,8 tonos sveriančiai konstrukcijai, kurioje iš viso telpa 9 įgulos nariai, įsibėgėti iki 120 km/h greičio. Tuo pačiu pilnai užpildytas degalų bakas garantuoja galimybę įveikti 700 km.

 

„Oncilla“ standartinėje komplektacijoje yra NATO AECTP-230 standartą atitinkanti oro kondicionavimo ir šildymo sistema, kuri padidina karių komfortą bet kokiomis sąlygomis – tiek esant aukštai aplinkos temperatūrai, tiek žemai. Be to, transporto priemonėje yra centrinė padangų pripūtimo sistema ir automatinė gaisro gesinimo sistema gedimo atveju. Taip pat yra ryšių sistemos, prijungtos prie palydovinės navigacijos ir termovizinė kamera, kuri leidžia atlikti operacijas esant sudėtingoms apšvietimo sąlygoms.

„Oncilla“  atitinka antrąjį šarvų apsaugos lygį pagal NATO STANAG 4569. Tačiau šarvuotis gali būti apsaugotas papildomais pasyviaisiais šarvais (kitu dengimo sluoksniu) – tuomet jis atitinka trečiąjį STANAG 4569 apsaugos lygį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()