Reikia leidimo! Pagrindiniai taikiniai išrinkti  ()

Pagrindiniai taikiniai Rusijos teritorijoje jau nustatyti.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Earl Heater (Public Domain) | https://nara.getarchive.net/media/a-semiballistic-missile-is-launched-from-a-multiple-launch-rocket-system-mlrs-fd8403

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekiant sumažinti smūgių skaičių Ukrainos teritorijoje, būtina smogti Rusijos teritorijoje. Galiausiai Ukrainos sąjungininkai sutiko su šiuo sprendimu. JAV leido Ukrainai panaudoti ginklus prieš karinius taikinius Rusijoje. Tačiau smūgiai į Rusijos teritoriją tolimojo nuotolio amerikietiškais ginklais vis dar draudžiami.

Karo stebėtojas iš Izraelio Davidas Sharpas „24 kanalui“ paaiškino, kad Jungtinės Valstijos jau žengė didelį žingsnį į priekį, leisdamos Rusijos teritorijoje naudoti bent dalį ginklų.

Žingsnis į priekį jau žengtas

Deja, leidimas naudoti amerikietiškus ginklus Rusijos teritorijoje yra ribotas. Pavyzdžiui, ATACMS tolimojo nuotolio raketų smūgiai yra draudžiami.

„Pats JAV sprendimas leisti smogti, ypač iš HIMARS įrenginių, į Rusijos taikinius yra didelis žingsnis į priekį. ATACMS neleidžiama naudoti dėl žinomų priežasčių. Bideno administracija yra labai atsargi, ji laikosi atsargumo priemonių dėl galimo eskalavimo kalbant apie branduolinio ginklo panaudojimą“, – pabrėžė Sharpas.

[EU+Kuponai] Naujausių „KTC“ žaidimų monitorių premjera. Aukščiausia klasė už juokingas kainas. Ribotas kiekis
2007 3

„KTC“ naujosios serijos išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-06-11

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „KTC H27P22S“ - 27 colių, 4K, 160Hz žaidimų monitorius

2) „KTC H27T22“ - 27 colių, QHD, 165Hz žaidimų monitorius, išbandytas ir rekomenduojamas technologijos.lt

3) „KTC G27P6“ - 27 colių, LG OLED, QHD, 240Hz

Išsamiau

Juk todėl Ukrainoje ATACMS raketos pasirodė tik 2023 metų rudenį. Nors nuo 2022 m. Kyjivas prašė Jungtinių Valstijų perduoti šias ilgojo nuotolio raketas.

„Šios politikos, požiūrių ir ribų, kurias sau kelia amerikiečiai, atsikrato labai palaipsniui. Deja, tokie stabdymai skatina pažangą kitų šalių veiksmams, kodėl tai nebuvo padaryta anksčiau, yra retorinis klausimas“, – aiškino Sharpas.

Pagrindiniai taikiniai išrinkti

 

Atsižvelgiant į tai, smūgiai tolimojo nuotolio ginklais, pavyzdžiui, į Rusijos aerodromus, būtų itin tikslingi.

„250–300 kilometrų spinduliu nuo Ukrainos sienos galima rasti kitų įdomių taikinių, kurių sunaikinimas sukeltų didelių problemų Rusijai. Tai, be abejo, yra aerodromai“, – pridūrė karo stebėtojas.

Kartu yra ir gerų naujienų. Juk Prancūzija leido Ukrainai smogti į Rusiją raketomis SCALP, kurių naikinimo nuotolis siekia 300 kilometrų. Nors jos nėra taip gerai pritaikytos atakoms prieš transporto priemones atvirame lauke, kaip ATACMS, bet pataikymas į vieną taikinį įprastame aerodrome vis tiek būtų geras rezultatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(3)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: