Viso žino, kur Rusijos branduolinis arsenalas. Telieka sunaikinti  ()

Rusijoje tokių yra 10, iš kurių 2 jau nukentėjo nuo Ukrainos bepiločių orlaivių. Jei bus sunaikinti kiti, Rusija tiesiog nepamatys, kas vyksta jos teritorijoje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:RT-2PM2_Topol-M-05.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos bepiločiai orlaiviai smogė dviem radiolokacinėms stotims Rusijoje – „Voronež-M“ ir „Voronež-DM“. Tai gali rimtai paveikti Rusijos gebėjimą aptikti ir įspėti raketų paleidimus iš viso pasaulio.

Šios radiolokacinės stotys yra, tiksliau, buvo Rusijos išankstinio įspėjimo apie branduolinių raketų atakas sistemos dalis. Rusija dabar tampa daug labiau pažeidžiama.

Apie tai „24 kanalui“ daugiau papasakojo buvęs KGB pareigūnas Sergejus Žirnovas.

Visi žino, kur yra Rusijos branduolinis arsenalas: ar įmanoma jį sunaikinti?

Kaip rašo „The Washington Post“, Jungtinės Valstijos yra „susirūpinusios“ dėl pastarojo meto Ukrainos smūgių į Rusijos branduolinių raketų perspėjimo radarų sistemas, nes šios atakos verčia „nerimauti Maskvą“.

[EU+Kuponai] Naujausių „KTC“ žaidimų monitorių premjera. Aukščiausia klasė už juokingas kainas. Ribotas kiekis
2002 3

„KTC“ naujosios serijos išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-06-11

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „KTC H27P22S“ - 27 colių, 4K, 160Hz žaidimų monitorius

2) „KTC H27T22“ - 27 colių, QHD, 165Hz žaidimų monitorius, išbandytas ir rekomenduojamas technologijos.lt

3) „KTC G27P6“ - 27 colių, LG OLED, QHD, 240Hz

Išsamiau

Faktas yra tas, kad JAV pareigūnai mano, jog šie radarai yra „jautrūs“, ir, kad jie tariamai nedalyvavo kare prieš Ukrainą. Todėl Maskva gali manyti, kad jos strateginės atgrasymo jėgos tapo taikiniu. Tai kelia nerimą Vašingtonui, tačiau, pažymi leidinys, Kyjivas tai žino.

„Tokiais smūgiais Ukraina, galbūt net Vakarų patarėjų paskatinta, rodo Putiną supantiems žmonėms ir tiems, kurie dalyvauja strateginėje Rusijos gynyboje, kad jie neturi jokio „strateginio skydo“. Kad visi jų branduoliniai taikiniai yra pažeidžiami. Rusijoje yra tik 12 branduolinių ginklų saugyklų, kurių duomenys žinomi visiems. Jei pataikysi į jas vienu metu, Rusijai neliks nė 5 % branduolinio potencialo“, – pažymėjo Žirnovas.

 

Vienas „Voronež“ radaras aplink save dengia maždaug 6 000 kilometrų. Rusijoje tokių yra 10, iš kurių 2 jau nukentėjo nuo Ukrainos bepiločių orlaivių. Jei bus sunaikinti kiti, Rusija tiesiog nepamatys, kas vyksta jos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(3)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()