Tokio reido rusai nesitikėjo. „To negali net tankai.“ „MaxxPro“ demonstruoja savo galią (Video)  ()

„MaxxPro“ reidas Ukrainoje. Daugelis tankų gali jam pavydėti.


„MaxxPro“. Asociatyvi nuotr.
„MaxxPro“. Asociatyvi nuotr.
© АрміяInform (CC BY 4.0) | https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:UA_Marines_MaxxPro_02.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokio reido rusai nesitikėjo. To negali net tankai. „MaxxPro“ demonstruoja savo galią.

Šiame įraše iš Časiv Jaro apylinkių matyti Ukrainos MRAP (angl. Mine Resistant Ambush Protected) transporto priemonė „MaxxPro“, kuri pakeliui paimti sužeistą kareivį (visoje įrašo versijoje) buvo užpulta kelių FPV dronų.

„MaxxPro“ smūgius atlaikė lyg nieko nebūtų nutikę, ko negalima pasakyti apie posovietinius tankus ir BMP/BMD pėstininkų kovos mašinas, kurios dažnai tampa šių dronų aukomis.

MRAP transporto priemonių atsparumo paslaptis

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 14€! Įspūdingi turistiniai žibintai, naujausi išmanieji laikrodžiai, vaizdo registratoriai, šakotuvai, oro pūstuvai ir siurbliai viename (Video)
5078 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux CL01“ - labai funkcionalus turistinis žibintas

2) „Zeblaze Btalk 3 Pro“ - ką tik pristatytas išmanusis laikrodis

3) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

4) „VIOLEWORKS“ - 1500W oro pūstuvas ir siurblys viename, su 2 baterijomis

5) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

6) „LDNIO“ - 7 jungčių 3250W šakotuvas

Išsamiau

„MaxxPro“, kaip ir kiti MRAP modeliai, yra specializuotos transporto priemonės, skirtos naudoti ekspedicinėse misijose, kur didžiausią grėsmę kelia minos, improvizuoti sprogstamieji įtaisai (angl. IED) ir pasalos su prieštankiniais ginklais, tokiais kaip RPG-7 granatsvaidžiai.

Tokiomis sąlygomis standartinių transporto priemonių, tokių kaip HMMWV, naudojimas pasirodė pernelyg problemiškas ir reikėjo kažko patvaresnio ir tuo pačiu pigesnio nei pėstininkų kovos mašinos. Kažkas, kas leistų vežti, pavyzdžiui, šešių žmonių būrį.

Sprendimas buvo sukurti stipriai šarvuotą 4x4 transporto priemonę, o vienas iš daugelio variantų yra „Navistar Defense“ gaminami „MaxxPro“ automobiliai. „MaxxPro“ yra iki 17 tonų svorio (priklausomai nuo apsaugos klasės) konstrukcija, kuri buvo optimizuota apsiginti nuo sprogstamųjų užtaisų, minų ir granatsvaidžių ugnies.

 

 

Nuo minų apsisaugoti padeda V formos grindys, kurios išsklaido smūgio bangą į šonus. Gamintojas gali pasigirti, kad MRAP be žalos išgyvena 7 kilogramų sprogstamojo užtaiso sprogimą.

Laikui bėgant šioms transporto priemonėms buvo sukurti tinklai (grotelės), kad PG-7VL granatos (jos plačiai naudojamos FPV dronuose) pataikytų toliau nuo šarvų. Karas Ukrainoje taip pat parodė, kad šios transporto priemonės yra labai atsparios artilerijos sviediniams.

Tačiau šios transporto priemonės nėra be trūkumų. Didžiausia problema yra labai aukštas svorio centras, todėl jos puikiai matomos ir sunkiai užmaskuojamos. Be to, teoriškai aukšta konstrukcija taip pat padidina apvirtimo riziką kertant sudėtingą reljefą.

 

Taip pat paaiškėjo, kad jų mobilumas sudėtingame reljefe nebuvo pats geriausias, o tai ypač pajuto ukrainiečiai pavasarį ir rudenį per rasputicą, pavertusią dykumą pelkėmis. Tokiomis sąlygomis yra nepakeičiama vikšrinių pėstininkų kovos mašinų trauka, o tą gerai žinojo amerikiečiai, kurie, atlikę misiją Irake ir Afganistane, masiškai pardavinėjo savo MRAP už centus.

 

Dėl šios priežasties daugelis tokio tipo transporto priemonių iškeliavo į Ukrainą, kur, ypač vasarą, jos labai praverčia gelbstint karių gyvybes.

O štai čia pilnas „MaxxPro“ kelionės vaizdo įrašas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(3)
(107)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()