Politiniai žaidimai. Ukraina naikintuvų negaus  ()

„Mūsų finansai pakankamai riboti.“


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Defence-Imagery (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/fighter-jet-jet-plane-army-1013/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos gynybos ministras Pålas Jonsonas pareiškė, kad šalis sustabdė naikintuvų JAS-39 „Gripen“ perdavimą Ukrainai. Jie galėjo tapti pirmaisiais vakarietiškais koviniais lėktuvais Ukrainos karinėse oro pajėgose.

Aviacijos ekspertas ir analitikas Konstantinas Krivolapas pakomentavo, kad vienu metu Ukrainos karinėms oro pajėgoms pradėjus naudoti naikintuvus F-16 ir „Gripen“ gali atsirasti sunkumų dėl techninės priežiūros.

Jis atkreipė dėmesį, kad F-16 ir „Gripen“ orlaivių techninės priežiūros ir remonto logika skiriasi. Pavyzdžiui, labai didelę dalį amerikietiškų F-16 naikintuvų remonto darbų galima atlikti tiesiogiai aerodrome. Pakeisti variklį gali užtrukti vos 20 minučių. Tačiau su „Gripen“ yra kitaip.

[EU+Kuponai] Naujausių „KTC“ žaidimų monitorių premjera. Aukščiausia klasė už juokingas kainas. Ribotas kiekis
1983 3

„KTC“ naujosios serijos išpardavimas

Specialūs kuponai

Galioja iki 2024-06-11

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „KTC H27P22S“ - 27 colių, 4K, 160Hz žaidimų monitorius

2) „KTC H27T22“ - 27 colių, QHD, 165Hz žaidimų monitorius, išbandytas ir rekomenduojamas technologijos.lt

3) „KTC G27P6“ - 27 colių, LG OLED, QHD, 240Hz

Išsamiau

„Atvažiuoja mašina, lėktuvas nusileidžia, tarkim, ant autostrados, mašina jį tvarko 20 minučių ir jis nuskrenda. Jei jis nusileidžia į aerodromą, bus tas pats, atvyks techninės priežiūros automobilis. Bet jeigu su „Gripen” kažkas atsitinka ir reikia atlikti daugiau ar mažiau rimtus remonto darbus, tai jau reikia skristi į gamyklą Švedijoje, kur jie pagaminti“, – aiškino ekspertas.

 

Kartu aviacijos ekspertas pridūrė, kad Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo nenoras perduoti Ukrainai raketas „Taurus“ turėjo įtakos atidedant lėktuvų „Gripen“ perdavimą Ukrainai. Juk „Gripen“ gali būti platforma vokiškoms „Taurus“ raketoms paleisti.

Galbūt tai kažkoks politinis žaidimas. Bet jie kalbėsime apie įgyvendinimą, lėktuvai mums perduodami kaip karinė pagalba, bet juos išlaikyti ir sukurti infrastruktūrą reikia iš mūsų biudžeto, o jis pakankamai ribotas“,  – apibendrino Konstantinas Krivolapas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(16)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()