„Mes atviri!“ JAV turi pasiūlymą Kremliaus darbuotojams, kurio sunku atsisakyti  ()

Vakarai nenori įsitraukti į tiesioginį karą su Rusija, bet turi galimybę turėti šiokios-tokios naudos iš Rusijos invazijos į Ukrainą.


Charkivas po rusų atakos gegužės pabaigoje
Charkivas po rusų atakos gegužės pabaigoje
© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Destructions_in_Kharkiv_after_Russian_attack,_2024-05-31_(02).webp

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV žvalgybos agentūros Kremliuje verbuoja žmones, kurie yra nepatenkinti karo eiga. Rusijos invazija į Ukrainą suteikė JAV žvalgybos agentūroms tokią retą galimybę verbuoti aukščiausiuose Rusijos valdžios sluoksniuose, rašo CNN.

„Esame labai atviri bizniui“, – pernai sakė CŽA direktorius Williamas Burnsas per kalbą Jungtinėje Karalystėje.

CŽA socialiniuose tinkluose skelbia vaizdo įrašus rusų kalba, kuriais nepatenkinti rusai, turintys prieigą prie informacijos, kuri gali būti naudinga JAV, raginami pasidalinti ta informacija. Tie raginimai spalvinami patriotinėmis spalvomis, nes šis karas nėra naudingas Rusijai. Rusams pateiktos instrukcijos, kaip jie gali susisiekti su JAV, kad pasidalintų vertinga informacija. Svarbiausia tai, kad tos instrukcijos nurodė saugius bendravimo metodus – potencialūs informatoriai mokyti, kaip išvengti Rusijos saugumo tarnybų dėmesio. Ir visi šie raginimai ir instrukcijos buvo pateikti viešai, tiesiai socialiniuose tinkluose.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 7,37€! Nuo saulės įkraunamos išorinės baterijos, belaidės ausinės su LED ekranais, išmanieji judesio davikliai, belaidės pompos ir įrankiai
3240 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

2) „Drillpro“ - 18V 280Nm suktukas, be baterijų

3) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

4) „MUSTOOL MT005/MT005PRO“ - multimetras

5) „BlitzWolf BW-FYE16“ - belaidės ausinės su įspūdingu LED ekranu ir ANC

6) „SONOFF SNZB-03“ - 2 vnt., išmanieji judesio davikliai

Išsamiau

„Šios pastangos pabrėžia žvalgybos tarnybos, kuri istoriškai vykdė savo pagrindinę misiją – slapta kovoti su grėsmėmis nacionaliniam saugumui ir informuoti politikos formuotojus už – evoliuciją“, – rašo CNN.

 

CŽA, beje, nėra vienintelė institucija, kuri tuo užsiima. FTB pradėjo panašią kampaniją ir irgi naudoja įvairius viešus metodus. Pavyzdžiui, prie Rusijos ambasados ​​Vašingtone esantys telefonai gauna reklamas su informacija apie galimybę tapti informatoriumi. Ekspertai mano, kad nors tokie vieši raginimai teikti informaciją yra neįprastas žvalgybos tarnybų darbo metodas, jie gali būti veiksmingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(67)
(2)
(65)

Komentarai ()