„Viską pakeitė vienintelis ginklas.“ Krymas Rusijai tampa mirtinais spąstais  ()

Ukraina puikiai pažįsta pusiasalį ir visas Rusijos Federacijos bazes, todėl okupantų laukia košmaras.



© DVIDSHUB, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Firing_High_Mobility_Artillery_Rocket_systems.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Ukrainos pradėjo sklisti geros žinios. Gavus tolimojo nuotolio raketas ATACMS, galima pataikyti į bet kurį taikinį laikinai okupuotame Kryme. Apie tai rašo „The Economist“.

Atrodo, kad Rusijos puolimas Charkivo srities šiaurėje prarado savo jėgą. Kai kurios Ukrainos sąjungininkės atšaukė draudimą smogti savo ginklais Rusijos Federacijos teritorijoje.

Kad suprastume, kokį poveikį tai gali duoti Ukrainai, galime pažvelgti į Krymą. Buvęs JAV pajėgų Europoje vadas generolas Benas Hodgesas mano, kad pusiasalis Rusijai sistemingai virsta mirtinais spąstais.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2488 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Ukrainai tai būtų didelis laimėjimas. Pastaraisiais metais Krymas buvo Rusijos pajėgų bazė, kurią jungia Krymo tiltas. Jo pagrindu buvo sukurti logistikos centrai, oro bazės ir Juodosios jūros laivynas. Visa tai kėlė didelę grėsmę Ukrainos pietuose. Kremlius daug investavo į karinės infrastruktūros kūrimą Kryme, tačiau dabar visa tai praranda.

Britų strategas seras Lawrence'as Friedmanas mano, kad desanto išsilaipinimas Kryme siekiant deokupuoti pusiasalį vis dar neįmanomas. Bet Krymas yra silpnoji Rusijos Federacijos vieta. Okupantai turi per daug objektų, kuriuos reikia saugoti. Todėl Ukraina gali panaudoti Krymą kaip realų spaudimą Putinui, kad ateityje sulauktų nuolaidų.

 

Ukrainos tikslas gali būti nustumti Rusijos pajėgas iš pietų ir daryti spaudimą pusiasalyje. Ukraina jau dabar sunaikino ar apgadino pusę kadaise galingo Juodosios jūros laivyno. Dabar beveik visas laivynas perkeltas į Novorosijską (Rusija), bet Ukraina atakuoja ir čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()