„Tai įmanoma.“ Kur keliaus „Patriot“  ()

„Reikia aiškiai nubrėžti raudonas linijas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos generolas sako, kad „Patriot“ gali būti dislokuoti netoli Charkivo.

Tokią nuomonę išsakė Vokietijos generolas, Ukrainos situacijos centro Bundesvere vadovas Christianas Freudingas, praneša „Tagesschau“Leidinys priminė, kad Vokietija leido naudoti savo ginklus į Rusijos teritoriją tik tam, kad būtų apginta Charkivo sritis.

Kol kas neaišku, kokios Vokietijos ginklų sistemos gali būti naudojamos šiame regione. Be savaeigės haubicos PzH 2000 ir raketų paleidimo įrenginio „Mars II“, apsiginti nuo rusiškų raketų virš Rusijos teritorijos jau įmanoma ir naudojant sistemas „Patriot“.

„Visai įmanoma, kad dabar „Patriot“ sistemos bus naudojamos ir aplink Charkivą bei virš Rusijos Federacijos. Jos idealiai tinka kovai su Rusijos aviacija, kuri paleidžia baisias valdomas aviacines bombas“, – mano Freudingas. Kartu Vokietijos kariškis pabrėžė, kad atsakomybė už taktinį sistemų panaudojimą tenka tik Ukrainos kariuomenei. „Jas galima naudoti laikantis tarptautinės teisės. Esame visiškai įsitikinę, kad ukrainiečiai ne tik jos laikysis, bet ir darys tai sėkmingai ir su dideliu taktiniu meistriškumu“, – pasisakė karininkas.

 

Leidinys pastebėjo, kad Freudingas nepateikė jokių pavyzdžių apie Vokietijos ginklų panaudojimą smūgiams Rusijos teritorijoje ar virš jos. 

Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Oleksijus Makejevas taip pat šio klausimo nekomentavo. Jis tik pabrėžė, kad negavo jokių pranešimų apie tai, kaip ir kokios ginklų sistemos naudojamos fronte, tačiau atvirai pasidžiaugė, kad pasikeitė Ukrainos Vakarų partnerių kursas. A. Makejevas pareiškė, kad svarbu „ne apibrėžti raudonas linijas aplink save, o aiškiai jas parodyti agresoriui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(2)
(62)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()