200 000 vyrų su griežta atranka. Kas vyksta  ()

Vyrai rado mobilizacijos spragą: skaičius siekia šimtus tūkstančių.



© McElspeth (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/graduation-cap-graduation-cap-3430714/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje vyrai masiškai registruojasi į magistrantūros ir doktorantūros studijų programas: stojančiųjų skaičius pasiekė 200 000.

Tai paskelbė Ukrainos švietimo ir mokslo viceministras M. Vinyckis.

„Šiemet jau viršijo 200 000. Ir daug vyrų vyresnio amžiaus, kurie akivaizdžiai turi savų priežasčių stoti į universitetus“, – sakė jis.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2437 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Vynickio teigimu, paprastai stojamiesiems egzaminams registruojasi 110–120 tūkst. žmonių. Jis taip pat pažymėjo, kad švietimas neturėtų būti konstitucinės pareigos išvengimo priemonė, todėl pretendentai susidurs su gana griežta atrankos sistema.

Priminsime, kad Ukrainoje magistrantai, studijuojantys nuolatinėse ar neakivaizdinėse  (darbuotojai pagal darbo sutartį ir valstybės tarnautojai) studijose, gaus teisę į mobilizacijos atidėjimą. Asmenys, įgiję antrą ar trečią studijų laipsnį, neteks teisės į mobilizacijos atidėjimą. Be to, doktorantai ir stažuotojai taip pat turi teisę į mobilizacijos atidėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(13)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()