„Pašėlęs Maksas“. Vakarų ekspertai juokiasi iš Rusijos motociklų (Foto, Video)  ()

Rusijos armija, kuri motociklais šturmuoja Ukrainos pozicijas, tapo Vakarų ekspertų pajuokos objektu.


Rusijos motociklas su „vištide“
Rusijos motociklas su „vištide“
© wartranslated | https://x.com/wartranslated/status/1797308348397765055

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-03 „Pašėlęs Maksas“. Vakarų ekspertai juokiasi iš Rusijos motociklų (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analizuodamas naująją Rusijos pajėgų taktiką, amerikiečių žurnalas „Forbes“ atkreipė dėmesį į tai, kad idėja naudoti motociklus kare toli gražu nėra nauja, tačiau daugelis šalių net Pirmojo pasaulinio karo metais suprato, kad tokia transporto rūšis  tinkama tik žvalgybai ir logistikai.

Paprasti motociklai yra pernelyg pažeidžiami, todėl norint juos naudoti puolimo operacijose, pirmiausia reikia užtikrinti ekipažo apsaugą, kad jis iš viso galėtų pasiekti nurodytą fronto tašką.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2488 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Štai kodėl rusai „šarvuoja“ keturračius ir motociklus, kad suteiktų jiems papildomą apsaugą nuo gausiausių ukrainiečių ginklų – FPV (pirmojo asmens vaizdo) dronų.

Ekspertai šiuos motociklus lygina su technika iš postapokaliptinių filmų serijos „Pašėlęs Maksas“, rašo leidinys, komentuodamas vadinamųjų „vištidžių“ atsiradimą ant motociklų.

 

Kadangi motociklai variklio galia yra daug prastesni už sunkiasvores šarvuotas transporto priemones, toks atnaujinimas galiausiai labai paveikia jų greitį ir manevringumą.

„Šarvuotas motociklas buvo viena iš daugelio koncepcijų, mirusių tarpukariu. Padidėjęs jų svoris ir santykinai didelė kaina kartu su ribotu koviniu potencialu lėmė, kad jie liko karo istorijos vadovėliuose“, – sako ekspertai.

Pasak karo ekspertų, tai, kad Rusijos armija pradėjo naudoti kiniškus „golfo vežimėlius“ (keturračius) ir motociklus, rodo, kad „rusams neviltis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()