Privertė grįžti atgal į Rusiją. Suduotas skaudžiausias smūgis Kremliaus patriotams  ()

Prokremliška aktyvistė pabėgo atgal į Rusiją.


Jelena Kolbasnikova
Jelena Kolbasnikova
© Телеканал OstWest (Stop kadras) | https://youtu.be/fG1aGnn9bmI

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jelena Kolbasnikova, garsėjanti karšta meile „rusų pasauliui“, buvo priversta palikti Vokietiją ir kartu su partneriu Maxu Schlundu persikelti į Rusiją. Jos išvykimo priežastis buvo visai ne „kritusios“ Europos visuomenės moralės normos. Jai buvo iškelta baudžiamoji byla dėl ES sankcijų pažeidimo ir neteisėto ginklų laikymo, praneša „Nexta“.

J. Kolbasnikova jau seniai sulaukė žiniasklaidos dėmesio kaip aktyvistė, Vokietijoje organizuojanti prorusiškus mitingus ir automobilių žygius. Ji tapo žinoma po to, kai 2023 m. birželį Kelne buvo teisiama dėl kaltinimų pateisinus Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Teismo byla buvo grindžiama jos pareiškimais, kuriuose ji teigė, kad Rusija „nėra agresorė“ ir „neturėjo kito pasirinkimo“, kaip tik pradėti karą su Ukraina. Kelno teismo neįtikino J. Kolbasnikovos išteisinamieji parodymai ir už viešą pritarimą agresijai jai buvo skirta 900 000 eurų bauda.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2488 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

2023 m. kovo mėn. buvo paskelbta Kolbasnikovos ir jos partnerio Maxo Schlundo paieška. Vokietijos prokurorai išsiaiškino, kad jie į Donbasą gabeno grynuosius pinigus, radijo įrangą ir karines prekes, o tai formaliai yra ES sankcijų pažeidimas. J. Kolbasnikova ir M. Schlundas taip pat kaltinami neteisėtu ginklų laikymu. Šios aplinkybės tapo naujos bylos pagrindu.

 

Kita vertus, Kolbasnikova teigia, kad yra persekiojama dėl savo politinių pažiūrų ir kad dėl savo egzotiškų įsitikinimų jau du kartus neteko darbo. 2023 m. gegužę ji suvienijo jėgas su Vokietijos dešiniaisiais radikalais ir įkūrė naują judėjimą „Aufbruch Frieden, Solidarität, Gerechtigkeit“ (Taikos, solidarumo, teisingumo pažadinimas), dėl to dar labiau padidėjo teisėsaugos ir visuomenės dėmesys jai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(212)
(3)
(209)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: