Bliūkšta pagrindinis Putino koziris. Kas žinoma  ()

JAV ir jų sąjungininkės visiškai neatmeta grėsmės.


V. Putinas
V. Putinas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_in_Pokrova_Church_(Turginovo)_03.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-04 Bliūkšta pagrindinis Putino koziris. Kas žinoma  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas perspėjo NATO šalis neleisti Ukrainai panaudoti Vakarų amunicijos smogti Rusijai. Kremliaus vadovas grasino dėl „rimtų pasekmių“ ir pareiškė, kad Ukrainos sąjungininkai turi žinoti apie daugelio Europos šalių „mažą teritoriją“ ir „tankias populiacijas“, o tai nuoroda į branduolinio ginklo panaudojimą.

Apie tai rašo „Financial Times“.

Pagrindinis V. Putino koziris praranda galią. Pastebima, kad Maskva neseniai taip pat ėmėsi veiksmų. Rusijos kariai surengė branduolines pratybas prie sienos su Ukraina. Kartu žurnalistai pabrėžia, kad tai nesutrukdė kelioms NATO šalims, tarp jų ir JAV, žengti paskutinį žingsnį eskalavimo laiptais ir pritarti savo ginklų naudojimui Rusijos teritorijoje.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2329 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Šis naujausias NATO šalių žingsnis atspindi tvirtumo ir nervingumo mišinį. Be to, JAV ir jų Europos sąjungininkės yra mažiau susirūpinusios dėl Rusijos branduolinės grėsmės nei prieš 18 mėnesių.“

Kita vertus, žurnalistai pastebi, kad Kyjivo Vakarų partneriai taip pat vis labiau nerimauja dėl padėties mūšio lauke. Leidimas Ukrainai smogti į priešo artilerijos pozicijas ir raketų bazes – net jei jos yra Rusijos teritorijoje – atspindi susirūpinimą, jog Ukraina palaipsniui pralaimi karą. Dėl to Kyjivo šalininkai iš Vakarų  priversti kęsti didesnę riziką, kad Ukraina išliktų.

 

Vakarų pasirengimas priimti tokį rizikos lygį rodo dramatišką mąstymo pokytį nuo visapusiškos Rusijos invazijos pradžios 2022 m. vasario mėn. Tuo metu NATO šalys nerimavo dėl Ukrainos aprūpinimo puolamaisiais ginklais.

Kiekvieno reikšmingo naujo pajėgumo – ilgo nuotolio raketų, tankų, naikintuvų – suteikimas Kyjivui buvo lydimas ilgų, kartais kankinančių diskusijų Vakaruose ir branduolinių grasinimų iš Rusijos pusės. Tačiau kiekvieną kartą, kai NATO šalys peržengdavo slenkstį, Kremlius nesugebėjo įvykdyti savo branduolinių pažadų. Ir tai leido Vakarų aljansui lengviau žengti kitą žingsnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()