„Tai gali tęstis dar ne vienerius metus.“ Jie padarė didelę klaidą smūgių prieš Rusiją klausimu  ()

Vieną dieną užklius už tikros „raudonos linijos“.


Joe Bidenas
Joe Bidenas
© tiburi (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/man-politician-president-joe-biden-5862339/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bideno administracijos sprendimas pritarti, kad Ukraina naudotų JAV ginklus smūgiams į taikinius Rusijoje, yra didelis įvykis. Ukrainiečiai tvirtina, kad šis pokytis sutrikdys Kremliaus puolimą Charkivo srityje ir galbūt net pakeis karo eigą, o Rusija teigia, kad tai yra didelė eskalacija, ir pagrasino smogti JAV ir sąjungininkams. 

Tikėtina, kad nė viena prognozė neišsipildys. Apie tai rašo „The Washington Post“.

Autoriai atkreipė dėmesį, kad tai ne pirmas kartas, kai Jungtinės Valstijos, spaudžiamos Ukrainos ir Vakarų sąjungininkių, peržengia ribą, anksčiau laikytą „pernelyg eskalacine“. Anksčiau sprendimus tiekti HIMARS paleidimo įrenginius, kasetines bombas, tolimojo nuotolio amuniciją ir F-16 lėktuvus taip pat lėmė tariama Rusijos sėkmė mūšio lauke.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2315 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Smūgiai Rusijos teritorijoje naudojant JAV ginklus gali sulėtinti karines operacijas aplink Charkivą, tačiau situacijos nepakeis. Rusijos puolimas Charkive jau yra įstrigęs netoli Volčansko miesto, kuris yra mažiau nei už 8 km nuo Rusijos sienos. Dėl smūgių tiekimo linijoms pačioje Rusijoje puolimas gali dar labiau sulėtėti, tačiau rusai greičiausiai prisitaikys, kaip ir prie ankstesnių JAV veiksmų. Taigi varginantis, užsitęsęs karas truks dar ilgai“, – rašoma straipsnyje. 

Patirtis taip pat rodo, kad Maskva nesiryš staigiai eskaluoti situacijos vien dėl to, kad Vašingtonas suteiks Ukrainai naują ginkluotės sistemą arba sušvelnins apribojimus esamai.

 

„Šiuo metu karo persvara sąlyginai yra Rusijos pusėje, todėl mažai tikėtina, kad prezidentas Vladimiras Putinas rizikuos išprovokuoti tiesioginį konfliktą su Jungtinėmis Valstijomis ir jų sąjungininkais. Maskva gali atsakyti, bet greičiausiai tai darys netiesiogiai arba asimetriškai, o ne kitą savaitę paleis raketą į Europos sostinę“, – teigė autoriai.

Tikroji Bideno sprendimo problema yra ta, kad Vašingtonas ėmėsi esminių politikos pokyčių vėl sureaguodamas į tam tikrą situaciją. Toks žingsnis buvo atsakas į Rusijos karinius veiksmus, o ne platesnės strategijos užbaigti karą dalis. Tačiau rusai ir toliau tęs spaudimą, o po trijų ar šešių mėnesių Jungtinės Valstijos vėl gali atsidurti panašioje situacijoje.

 

Tokiu atveju JAV turėtų įrodyti, kad Ukrainos smūgiai Rusijos teritorijoje naudojant JAV sistemas yra visapusiškos strategijos, kuria siekiama užbaigti karą Ukrainai ir JAV palankiomis sąlygomis, dalis.

„Ši spiralinė dinamika – nesiliaujanti Rusijos agresija ir vis didėjanti Vakarų karinė parama Ukrainai, skirta atremti Maskvos puolimą, kaupėsi beveik 2,5 metų. Be derybų proceso tai gali tęstis dar ne vienerius metus. Ir vieną dieną viena ar kita pusė gali pagaliau užkliūti už tikros raudonos linijos, o tai gali sukelti būtent tokią eskalaciją, kurios Bideno administracija stengėsi išvengti“, – daro išvadą straipsnio autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(6)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()