„Dabar gali būti revoliucija.“ Kremlius padarė didelę klaidą (Video, foto)  (2)

Bet kokios revoliucijos pagrindas yra akivaizdi valdžios neteisybė.



© Al Jazeera English (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=W580LaYT_yA

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai Rusijoje mobilizuotųjų žmonos ir jų vaikai išėjo į piketą prie Gynybos ministerijos pastato Maskvoje ir atsiklaupė prašydami susitikti su naujuoju ministru Belousovu, žiniasklaidoje šia tema pasipylė juokeliai: sakoma, vėl rusai maištauja ant kelių.

Fantastiškos Android planšetės tik 73€! Beprotiškas kainos ir kokybės santykis („V61“)
2844

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Geros savybės ir kokybė

Išsamiau

 

Tačiau Rusijos politologas Abbasas Galliamovas paaiškino, kodėl nereikėtų taip pašaipiai traktuoti šio įvykio. Savo „Telegram“ kanale analitikas rašė, kad daugelis žmonių turi kažkokį supratimą, kaip daroma revoliucija. Bastilijos užgrobimas, Auroros šūvis, Kromvelis ant žirgo... Bet iš tikrųjų bet kuris iš minėtų herojų tik vainikavo ilgą kovos procesą, kuris ne visada buvo herojiško pobūdžio.

 

Galliamovo teigimu, kai moteris viešumoje atsiklaupia, tai tikrai patraukia akį, sukeldama milžinišką paprastų žmonių masių reakciją. Rusijoje paaiškėjo, kad, nepaisant tokios nuolankios pozos, naujasis gynybos ministras nepaisė jų prašymo, o geresnio renginio opozicijos diskursui nesugalvosi, nes dabar paprasti žmonės Belousovą suvoks kaip apsiėdusį šerną, kuriam nerūpi paprasti žmonės.

Taip prasideda revoliucijos. Ar prisimenate, kaip prasidėjo pirmoji Rusijos revoliucija? Nuo kruvino sekmadienio, kai valdžia išvaikė taikią Petrogrado darbininkų eiseną, kuri tiesiog norėjo pateikti peticiją carui“, – pažymėjo Galliamovas.

Bet kokios revoliucijos pagrindas yra akivaizdi valdžios neteisybė, kai žmonės nuolankiai prašo kažko mažo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(6)
(104)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: