„Ukrainos padangėje pirmasis F-16“  ()

„Ar taip Ukraina ruošiasi priimti F-16?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos pajėgos, naudojusios HIMARS MLRS, smogė Rusijos oro gynybos sistemoms S-300 ir S-400 Belgorodo srityje. Šiuos kompleksus Rusijos Federacija naudoja tiek atakoms Charkivo srityje, tiek atakoms prieš Ukrainos oro taikinius. Anksčiau jie buvo nepasiekiami Vakaruose sukurtoms Ukrainos sistemoms, tačiau viskas pasikeitė, kai Ukrainos partneriai leido panaudoti savo ginklus prieš priešą Rusijos teritorijoje.

Kaip tai padės Ukrainos gynybos pajėgoms ir ką gali reikšti Rusijos oro gynybos sunaikinimas – komentare UNIAN sakė Ukrainos Karo teisės studijų centro vadovas Oleksandras Musijenka.

Tapo žinoma, kad gynybos pajėgos Belgorodo srityje smogė Rusijos S-300 ir S-400 sistemoms. Ar tai vienkartinis įvykis, ar tokių išpuolių bus daugiau?

Manau, kad tokių smūgių tik daugės. Juk S-300 ir S-400 kompleksų išdėstymas Belgorodo srities teritorijoje yra vienas iš prioritetinių Ukrainos gynybos pajėgų tikslų. Mat šie kompleksai naudojami smogti Charkivui ir Charkivo sričiai, taip pat pagal paskirtį – atlieka užduotis, kad uždengtų dangų. Ir taip, turime atverti galimybę mūsų aviacijai, mūsų orlaiviams, kurie gali šaudyti raketomis su „Storm Shadow“ ir SCALP-G.

 

Jei tokios atakos tęsis, ar Rusijos Federacija gali atitraukti savo oro gynybos sistemas kuo toliau nuo sienos? O gal jiems jų reikia net ir esant tokiai rizikai?

Jei jie atitrauks oro gynybos sistemas, mums nuo to bus tik geriau. Juk tai yra mūsų pagrindinė užduotis, kad jie savo S-300 ir S-400 patrauktų kuo giliau į savo teritoriją.

Koks turėtų būti atstumas, kad Charkivas ir pasienio teritorijos būtų saugios?

Būtų idealu, kad jie jie šiuos įrenginius perkeltų kažkur apie 100 kilometrų, tada iš esmės būtų saugu ir civiliams gyventojams, ir mūsų aviacijai.

 

Smūgiai prieš Rusijos oro gynybą jau tapo įprasti per pastaruosius mėnesius. Ar taip Ukraina ruošiasi priimti F-16?

Taip, iš tiesų, pastaruosius du mėnesius Ukraina aktyviai naikino ir slopino Rusijos oro gynybą. Per šį laiką mes taip išretinome Rusijos oro gynybos sistemą, atėmėme iš jų galimybę atlikti žvalgybą, kad jau galime gauti F-16 lėktuvus ir net pradėti juos naudoti mūšio lauke. Apskritai tikiuosi ir tikiu, kad artimiausiomis savaitėmis Ukrainos padangėje pasirodys pirmasis F-16 lėktuvas ir pradės vykdyti kovines misijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(234)
(16)
(218)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: