„Praėjus vos kelioms valandoms.“ Išgelbėtas Charkivas. Rusams suduotas triuškinantis smūgis (Video)  ()

Vakarų leidimas smogti Rusijos viduje stabdo S-300 atakas.


S-300
S-300
© Vitaly V. Kuzmin, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:9A83ME_TEL_-_Antey-2500_SAM_02.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykdant strateginį poslinkį, remiamą Vakarų sąjungininkų, Ukrainos tarpvalstybiniai smūgiai Rusijos oro gynybos sistemoms atnešė retą atokvėpį Charkivui, sutelkdami jo gyventojams dviejų dienų pertrauką nuo negailestingų raketų S-300 atakų, kurios siaubė miestą kelis mėnesius.

Padėtis Charkiove per pastarąsias dvi dienas tapo ne tokia pavojinga. Po to, kai Ukrainos sąjungininkai sušvelnino Kyjivui tiekiamų ginklų naudojimo apribojimus smogiant Rusijos viduje, okupantai nepataikė į miestą tolimojo nuotolio žemė-oras raketų sistemomis S-300, sakė Charkivo regiono tarybos deputatas Oleksandras Skorykas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji elektros jungikliai, endoskopai, 3D spausdintuvai, lazeriniai graviruokliai, įrankių komplektai ir 10in1 šakotuvai (Video)
3561 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Tongou Tuya Wifi DIN RAIL Switch“ - išmanusis elektros jungiklis

2) Puikios kainos endoskopas

3) „BIQU B1“ - puikios kainos 3D spausdintuvas

4) „SCULPFUN S9“ - rekordinės kainos lazerinis graviruoklis

5) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

6) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

Išsamiau

S-300 raketų sistema buvo skirta sunaikinti orlaivius ir perimti sparnuotąsias bei balistines raketas. Tačiau rusai klastingai naudoja sistemą, kad pataikytų į civilius taikinius.

„Patriot“ oro gynybos sistemos gali numušti šias aerobalistinę trajektoriją turinčias raketas, kurias įsibrovėliai pavertė „žemė-žemė“ klasės ginklais.

 

„Dvi dienas iš eilės į Charkivą nebuvo paleista S-300 raketų, kai partneriai leido mums smogti kaimynų teritorijai. Ukrainos ginkluotosios pajėgos tiesiog sunaikino kai kurias jų sistemas. Dabar mieste skamba oro antskrydžių perspėjimai, jei tik kyla valdomų bombų ir Rusijos aviacijos skrydžių grėsmė“, – sakė O. Skorykas.

Neseniai J. Bideno administracija sušvelnino savo politiką, draudžiančią Ukrainai naudoti JAV ginklus smogti karinėms bazėms Rusijoje. Tai leido Ukrainai panaudoti amerikiečių tiekiamą HIMARS artileriją smogti Rusijos kariams ir vadovavimo bei valdymo centrams, bet tik netoli Charkivo. Nepaisant to, Baltieji rūmai draudžia gilesnius smūgius ilgo nuotolio ATACMS sistemomis.

 

Ukrainos armija panaudojo HIMARS, kad nusitaikytų į Belgorodą – pagrindinę Rusijos atakų bazę Šiaurės Ukrainoje. Anksčiau Ukraina tokiems smūgiams naudojo tik vietoje pagamintą ar europinę amuniciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: