„Didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo.“ Atvyksta tikras karo monstras (Video)  ()

Tai naujoviškos, modulinės struktūros laivai.


F126 fregata
F126 fregata
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=Hi99RHYgT4I&t=58s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 3 dieną „NVL Group“ Peene-werft laivų statykloje Volgaste įvyko pirmojo F126 tipo laivo – „Niedersachsen“ fregatos – statybos pradžios ceremonija. Tai bus didžiausias Vokietijos karinio jūrų laivyno laivas, pastatytas nuo Antrojo pasaulinio karo.

Oficiali statybų pradžia daugiausia turi simbolinę reikšmę, nes naujojo laivo elementų kūrimo darbai pradėti prieš pusmetį. Plane numatyta, kad pirmasis iš šešių laivų (iš pradžių planuota statyti keturis) bus eksploatuojamas 2028 m.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2488 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Nors jie oficialiai vadinami fregatomis, jų dydis atitinka šiuolaikinius valdomų raketų kreiserius. Planuodami statyti didelius laivus vokiečiai manė, kad jie bus surenkami iš įvairiose laivų statyklose gaminamų elementų.

Laivagalio dalys bus gaminamos Volgaste, vėliau jos bus nutemptos į Kylį, kur bus sujungtos su laivo priekio dalimi, o tokiu būdu pagamintas korpusas keliaus į Hamburgą, kuriame bus atliekami apdailos darbai. 

 

Naujosios fregatos iš pradžių buvo žinomos kaip MKS180, tačiau 2020 metų gruodį Vokietijos gynybos ministerija paskelbė oficialų pavadinimo pakeitimą į F126. Tai naujoviškos, modulinės struktūros laivai, kurių dėka – dėl vadinamųjų misijos modulių – bus galima keisti jų charakteristikas ir galimybes, priklausomai nuo poreikių.

F126 tipo fregatos yra 16 m ilgio, jų talpa viršija 10 000 tonų ir reikalinga nedidelė 114 žmonių įgula tokio dydžio laivui. Nors jų autonominis plaukimas trunka 21 dieną, jie suprojektuoti taip, kad papildžius atsargas jūroje ir vykstant įgulos rotacijai (numatomos 4 mėnesių pamainos) laivas be įplaukimų į uostą ir remonto galėtų veikti dvejus metus.

 

Pagrindinę laivo ginkluotę sudarys aštuoni priešlaivinių raketų paleidimo įrenginiai NSM, taip pat 16 vertikalių, konteinerinių paleidimo įrenginių MK 41 su ESSM priešlėktuvinėmis raketomis.

Taip pat priekyje bus bokštelis su 127 mm „Otobreda“ 127/64 pabūklu. Šis ginklas, be standartinių šaudmenų, kurių nuotolis yra iki 30 km, gali paleisti „Vulcan“ valdomas artilerijos raketas, kurių skrydžio nuotolis yra iki 120 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()