„Mes čia vadovaujame.“ Prasidėjo beprotiški įvykiai. „Rusų didvyriai“ grįžo namo (Foto, Video)  ()

Maskvoje taksistas kelionės metu išlaipino „specialiosios karinės operacijos didvyrius“. Jam iškelta baudžiamoji byla dėl neapykantos, priešiškumo kurstymo, taip pat žmogaus orumo žeminimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taksi vairuotojas Aipbekas Latipovas yra kilęs iš Kirgizijos. Jis teigė, kad keleiviai elgėsi nepagarbiai: buvo neblaivūs, nemandagūs, o paskui visiškai pakeitė atsiskaitymo būdą – iš mokėjimo kortele į atsiskaitymą grynaisiais. Jis išsigando, kad rusai gali išvis nemokėti, todėl išlaipino juos gatvėje, kad šie išsikviestų kitą taksi.

Tačiau toks taksisto sprendimas „specialiosios karinės operacijos didvyriams“ nepatiko ir jie pradėjo elgtis agresyviai: daužyti ir stumdyti vairuotoją. Vaizdo įraše girdėti, kaip vienas iš okupantų šaukia: „Mes čia vadovaujame! Tavo darbas vežti“.

Latipovas taip pat teigė, kad konflikto metu Ukrainoje kariavę rusai vairuotojui priminė liūdnai pagarsėjusį teroro išpuolį koncertų salėje „Crocus City Hall“, būtent todėl, kad, remiantis oficialia versija, jį įvykdė migrantai iš Tadžikijos.

„Jie sakė, kad patys kariavo, o čia žmonės neva atvyksta užsidirbti pinigų ir žudo nekaltus“, – sakė Latipovas.

Vairuotojas pasakojo, kad agresyvūs Rusijos kareiviai bandė jį nuvežti į „artimiausią mišką“, išbėgęs iš automobilio, ėmė šauktis pagalbos, tačiau niekas nesustojo, kol prie jo nepriėjo kiti taksistai. Po to Latipovas iškvietė policiją, bet policija nebuvo linkusi padėti.

 

 

„Specialiosios karinės operacijos didvyriai“ turi savo versiją, kas nutiko. Jie teigia, kad taksistas nesutiko jų vežti, nes garsiai aptarinėjo savo dalyvavimą kare prieš Ukrainą – neva vairuotojui nepatiko jų „požiūris“.

Po incidento su Latipovu, buvo nutraukta jo darbo sutartis. Vairuotojui iškelta baudžiamoji byla dėl neapykantos, priešiškumo kurstymo ir žmogaus orumo žeminimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(3)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: