[ŽT] Net ne arti. Rusų Ch-101 nukrito 365 km nuo fronto (Foto)  ()

Sparnuotoji raketa Ch-101 tikriausiai gali nulėkti toliau nei 2000 km. Iš esmės, tai yra didelis nepilotuojamas orlaivis, pasižymintis galimybe skristi labai žemai, ilgu nuotoliu. Tačiau patys rusai su Ch-101 prisidaro sau problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 2 dieną Novoselskų kaime Rusijoje rasta Ch-101 raketa. Ją paleido ne Ukraina, kuri tokių raketų neturi, o pati Rusija. Ch-101 sudužo 365 km nuo fronto linijos. Tokiomis raketomis, beje, rusai atakuoja ne frontą, o energetikos objektus, Ukrainos miestus. Taigi, gali būti, kad rusai prašovė ir daugiau nei 500 km. Gal net visą tūkstantį, kas dabar pasakys.

Kas nutiko? Nieko ypatingo. Sparnuotosios raketos yra žmonių sukurta technika, o technika genda. Rusai bijo ilgų Ukrainos oro gynybos sistemos rankų, todėl sparnuotąsias raketas leidžia iš labai toli. Tai taip pat suteikia erdvės keisti trajektorijas, bandyti apgauti raketų laukiančius ukrainiečius. Ši Ch-101 sugedo, pasiklydo ir sudužo Rusijoje. Turint omenyje, kiek kartų rusai virš savo miestų ir kaimų netyčia pametė bombas, ši istorija net nestebina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(49)
(2)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: