Reguliariai oru. Rusai tampo suomių pasieniečių nervus  ()

Šalis agresorė nuolat vykdo provokacijas prieš kaimynines šalis, ypač prieš Suomiją. Vietos pasieniečiai pranešė apie Rusijos oro objektus pasienyje.



© JIP (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Thawing_Baltic_Sea_in_Loviisa.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos rytinė Šiaurės Karelijos provincija ribojasi su Rusija. Agresorės šalies vietos pasieniečiai fiksuoja oro objektus. Apie tai žurnalistams papasakojo Šiaurės Karelijos pasienio apsaugos tarnybos vado pavaduotojas Samuli Murtonen.

Murtonen pažymėjo, kad pasienyje su Rusija nuolat atsiranda oro objektų. Kartu jis nusprendė netikslinti, apie kokius objektus kalbama.

Pasieniečio teigimu, šalies agresorės hibridinės įtakos grėsmė išlieka reali. Be to, pasak jo, Rusijoje yra daug žmonių, kurie norėtų patekti į Suomiją.

Nuo praėjusių metų rudens Suomija visiškai uždarė sieną su Rusija dėl nelegalių migrantų antplūdžio. Maskva dirbtinai bandė sukelti migracijos krizę kaimyninėje šalyje.

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2474 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Pažymėtina, kad Suomija nuo balandžio 4 d. yra oficiali Aljanso narė.

Maskva ir toliau bando Vakarų kantrybę. Gegužės 21 d. Rusijos vyriausybės interneto svetainėje pasirodė vadinamasis įsakymas dėl „vienašališkų sienų pakeitimų“ su Lietuva ir Suomija Baltijos jūroje.

Jame Rusijos gynybos ministerija paskelbė ketinanti dalį vandenų į rytus nuo Suomijos įlankos, taip pat prie Baltijsko ir Zelenogradsko miestų Kaliningrado srityje paskelbti savo vidaus jūros vandenimis. Be to, buvo pasiūlyta pakeisti koordinates ties Jahi, Sommers, Holland, Rodsher, Maly Tyuters, Vigrund salomis ir prie Narvos upės šiaurinio įplaukimo kyšulio. Vėliau dokumentas iš svetainės dingo.

 

Gegužės 23 d. Estija pranešė, kad Rusijos pasieniečiai pašalino plūdurus, įrengtus Estijos pusėje Narvos upės.

ES ir NATO paragino Rusiją pakomentuoti savo elgesį. Pavyzdžiui, ES diplomatijos vadovas Josep Borrell išreiškė nepasitenkinimą dėl vienašališkų Rusijos veiksmų Estijos ir Rusijos pasienyje. Jis paragino agresorių grąžinti Narvos upėje sieną skiriančius plūdurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(14)
(1)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()