Prasidėjo konfliktas tarp JAV ir Ukrainos. Neįtikėtina, ką sako generolas (Video)  ()

„Reikia turėti gerai apmokytą įgulą.“


„Abrams“ tanko viduje
„Abrams“ tanko viduje
© USMC Courtesy Photo (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Abrams_Integrated_Display_and_Targeting_System,_or_AIDATS,.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV armijos generolas Markas Hertlingas pakomentavo kai kurių Ukrainos kariškių kaltinimus dėl M1A1 „Abrams“ tankų. Jis juos apibūdino kaip „nesąmonę“. Jo nuomone, į frontą perkeltų mašinų problemos pirmiausia kilo dėl dalies ukrainiečių ekipažų netinkamo pasirengimo.

Interviu Amerikos žiniasklaidai Ukrainos kariai teigė, kad „Abrams“ tankais nėra patenkinti, nes jų šarvai per silpni. Dėl to juos rusai dažnai efektyviai atakuoja ne tik sunkiąja ginkluote, bet ir bepiločiais orlaiviais. 

Markas Hertlingas yra labai patyręs, JAV armijos atsargos generolas, kažkada net ėjęs Jungtinių Valstijų armijos Europoje vadovaujančio generolo pareigas. Jo nuomone, „Abrams“ tankai yra vieni geriausių mašinų savo klasėje.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2269 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis teigia, kad iš Ukrainos sklindantys nepasitenkinimo balsai yra nepagrįsti. Ukrainiečiai praėjo pagreitintus mokymus, reikia žinoti, kad yra aukšti techninės priežiūros standartai, užtikrinantys, kad viskas vyktų sklandžiai. Be to, „Abrams“ veikia Ukrainoje tokiomis sąlygomis, kurioms jie nebuvo sukurti, iš jų, be kita ko, atimta oro ir dažnai net artilerijos parama.

„Jie nusivylė, nes sugedo tankas. Leiskite jums priminti, ką jau sakiau – tai ne pats geriausias tankas siųsti į Ukrainą, nes ten yra techninės priežiūros problemų, o norint išspręsti jas, reikia turėti gerai apmokytą įgulą“, – sakė Markas Hertlingas  CNN.

 

Verta priminti, kad į Ukrainą buvo pristatytas 31 „Abrams“ tankas. Iš pradžių buvo svarstoma galimybė perkelti M1A2 variantus, bet galiausiai į frontą buvo pasiųsti senesni M1A1 modeliai. To siekė patys ukrainiečiai, norėję kuo greičiau sulaukti tokios paramos. Viešai prieinama informacija rodo, kad iki šiol rusai sunaikino penkis „Abrams“ tankus ir apgadino dar tris.

 

Ukrainai perduoti tankai buvo modifikuoti dėl amerikiečių susirūpinimo, kad jų jautrios technologijos gali patekti į rusų rankas. Vietoj šarvų, pagamintų iš nusodrinto urano plokščių, buvo naudojami nauji volframo įdėklai.

Puolimo pajėgumai išliko nepakitę. M1A1 „Abrams“ yra tankas su 120 mm pabūklu ir 12,7 mm bei 7,62 mm kulkosvaidžiais. Jį varo 1500 AG variklis, leidžiantis pasiekti iki 67 km/h greitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(17)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()