Didžiulė ataka Ispanijoje. „Rusai prisiėmė atsakomybę.“ Kas nutiko  ()

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė programišių grupė „NoName“.


Hakeris
Hakeris
© B_A, CC0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hacker-3342696_1920-1024x788.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prorusiška programišių grupė pranešė, kad Ispanijoje įsikūrusi „Santa Barbara Systems“, bendrovės „General Dynamics“ padalinys, atnaujinantis „Leopard“ tankus, kad būtų galima juos pristatyti į Ukrainą, patyrė kibernetinę ataką, dėl kurios, kaip skelbia „Reuters“, buvo nulaužta jo svetainė.

2024 m. gegužę šaltiniai, susipažinę su šiuo klausimu, sakė, kad Ispanija planuoja Ukrainai suteikti precedento neturintį 1,1 mlrd. eurų karinės pagalbos paketą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji elektros jungikliai, endoskopai, 3D spausdintuvai, lazeriniai graviruokliai, įrankių komplektai ir 10in1 šakotuvai (Video)
3552 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Tongou Tuya Wifi DIN RAIL Switch“ - išmanusis elektros jungiklis

2) Puikios kainos endoskopas

3) „BIQU B1“ - puikios kainos 3D spausdintuvas

4) „SCULPFUN S9“ - rekordinės kainos lazerinis graviruoklis

5) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

6) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

Išsamiau

Tikimasi, kad šiuo paketu Ukrainai bus suteikta daug įvairių karinės įrangos, įskaitant antrąją zenitinių raketų „Patriot“ sistemai partiją, be jau balandį pateiktos.

Be to, Ispanija planavo pristatyti 19 vnt. „Leopard“ 2A4 kovinių tankų. Pirmieji dešimt naujos partijos tankų buvo atnaujinami po to, kai jie buvo saugojami dešimtmetį.

Po atakos „General Dynamics“ atstovas Vokietijoje sakė, jog gynybos rangovas atlieka techninės priežiūros darbus, kad būtų atnaujintas svetainės veikimas. Atstovas pridūrė, kad visos bendrovės operacijos Europoje vyksta normaliai.

 

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė programišių grupė „NoName“.

„Išsiuntėme savo DDoS raketas prieš svetaines rusofobiškoje Ispanijoje“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė grupė. Įsilaužėliai dažnai nukreipia tokius puolimus prieš Ukrainą remiančias šalis.

 

Anksčiau ES kibernetinio saugumo agentūros vadovas Juhanas Lepassaaras teigė, kad pastaraisiais mėnesiais daugybė skaitmeninių atakų, kurių daugelis susiję su Rusijos remiamomis grupuotėmis, Europos šalyse padvigubėjo, vykstant rinkimams į ES Parlamentą.

Jis pridūrė, kad atakų dėl geopolitinių motyvų padaugėjo nuo tada, kai Rusija prieš pustrečių metų pradėjo karą prieš Ukrainą. Šiuo metu atakos buvo nukreiptos į su rinkimais susijusias tarnybas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(68)
(-41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()