„Sprendžiama federaliniu lygmeniu.“ „Novorosija“ grįžta. Kas vyksta Rusijoje  ()

Zaporižios srities okupacinės administracijos vadovo Jevgenijaus Balickio teigimu, naują apygardą galima pavadinti „Novorosija“. Šis klausimas sprendžiamas federaliniu lygiu.


Novorosijos vėliava
Novorosijos vėliava
© Nicolay Sidorov (public domain) | https://lt.wikipedia.org/wiki/Vaizdas:War_flag_of_Novorussia.svg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-08 „Sprendžiama federaliniu lygmeniu.“ „Novorosija“ grįžta. Kas vyksta Rusijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija planuoja sukurti naują federalinę apygardą, kuri apimtų okupuotą Krymą, taip pat per plataus masto invaziją užgrobtas Ukrainos teritorijas. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

„Bus sukurta federalinė apygarda, manau, kad ji turėtų būti sukurta artimiausiu metu. Manau, kad tai bus Donecko, Luhansko, Zaporižios, Chersono sritys ir Krymas“, – sakė Zaporižios srities okupacinės administracijos vadovas Jevgenijus Balickis.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje profesionalus flokavimo įrenginys. Ribotas kiekis
3615

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Profesionalus įrenginys

Išsamiau

Balickis tvirtina, kad aptariama apygarda gali būti pavadinta „Novorosija“. Pranešama, kad Rusijos Federacijoje šis klausimas sprendžiamas federaliniu lygmeniu.

Karo metu Rusija užėmė dalį Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios sričių. Šiose teritorijose 2022 metų rudenį buvo surengti vadinamieji referendumai: buvo svarstomas prisijungimo prie Rusijos Federacijos klausimas. Tarptautinė bendruomenė nepripažino tokių pseudorinkimų rezultatų.

 

Novorosijos federacinė valstybė – pasiūlyta nepripažintų Donecko ir Luhansko Liaudies respublikų konfederacija, kuri driekėsi Donecko ir Luhansko srityse. Apie konfederacijos sukūrimą paskelbta 2014 m. gegužės 24 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(63)
(-58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()