Rusų aerodromuose pastebėti rožiniai naikintuvai. Kas vyksta (Foto)  ()

Atvirųjų šaltinių žvalgybos specialistai analizuoja palydovines nuotraukas ir jose dažnai randa ką nors įdomaus. Pavyzdžiui, dabar jie rusų aerodromuose pastebėjo porą rožinių MiG-31.


Įprasta rusų MiG-31 spalva
Įprasta rusų MiG-31 spalva
© Dmitriy Pichugin (GFDL 1.2) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:RF-92387_(aircraft)#/media/File:Russian_Air_Force_MiG-31_inflight_Pichugin.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belbeko aerodromas laikinai okupuotame Kryme yra labai svarbus Rusijai. Ir Ukraina jį atakavo ne kartą. Todėl jis nuolat apžiūrimas palydovinėse nuotraukose.

Paskutinėse Belbeko palydovinėse nuotraukose pastebėti du rožiniai MiG-31B. Įprastai rusų karo lėktuvai yra mėlynai-pilkos spalvos. Tai kodėl šie nudažyti rožine spalva?

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 8,20€! Puikūs 6in1 šakotuvai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, orų stotelės, masiškai perkami jump starteriai ir kt. (Video)
2734 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

3) „Xiaomi Redmi AX5400“ - WiFi 6 maršrutizatorius

4) „iMars J01“ - masiškai perkamas jump starteris

5) „ANENG A3005A/Pro“ - multimetras

6) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

Išsamiau

 

 

Gali būti, kad rusai eksperimentuoja su kamufliažu. Rožinis kamufliažas naudojamas nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Pirmiausia jį naudojo laivai, nes manyta, kad tokia spalva padės išnykti dangaus fone saulei leidžiantis ar kylant. Vėliau rožinis kamufliažas pritaikytas dykumose. Jungtinės Karalystės rožiniai visureigiai septintajam dešimtmetyje netgi turėjo rožine spalva dažytas padangas, kad tik lengviau pranyktų dykumoje. Karališkųjų oro pajėgų lėktuvai irgi buvo dažomi rožine spalva, kuri laikyta sėkmingu dykumų kamufliažu.

 

Tie MiG-31 pastebėti ne dykumoje ir yra ryškiai matomi, todėl tai tikriausiai nėra kamufliažas. Tikėtina, kad tai yra koks nors prieš dažymą naudojamas gruntas, nors įprastai jis yra žalias/geltonas. Kiek mažiau tikėtina, kad lėktuvai buvo nuteplioti kokia nors sandarinimo medžiaga, nes kurį laiką buvo palikti stovėti.

Iš tikrųjų, beveik visi MiG-31 yra šiek tiek rožiniai. Pažiūrėję į nuotrauką viršuje pamatysite rožinius apvadus aplink langus – tai yra sandarinimo medžiaga, matoma ir pakėlus gaubtus.

 
MiG-31 langai ir gaubtai turi rožinio hermetiko apvadus
MiG-31 langai ir gaubtai turi rožinio hermetiko apvadus
© Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:07_red_(MiG-31)#/media/File:790th_Fighter_Order_of_Kutuzov_3rd_class_Aviation_Regiment,_Khotilovo_airbase_(355-16).jpg

Yra ir dar viena versija, kurią kelia interneto naudotojai – gal rusai iš rožinio statybinio putplasčio izoliacijos gamina naikintuvų muliažus? Būtų juokinga, bet tie MiG-31 atrodo per daug tikslūs, kad tai būtų tiesa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(9)
(22)

Komentarai ()