„Rusijos puolimas sustojo.“ Kas vyksta  ()

Rusijos Federacija puolamuosius veiksmus tęs didžiąją 2024 metų dalį.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=807509034895510&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiški sviediniai ir amunicija praverčia mūšio lauke, tačiau iki šiol Vakarų valstybių Ukrainai pateikti ginklai lemiamos įtakos mūšio lauke neturėjo. Apie tai rašo NYT.

„J. Bideno sprendimas padarė didelį poveikį ne mūšio lauke, o tarp visų kitų šalių, kurios sekė jo pavyzdžiu“, – NYT sakė Tarptautinio strateginių studijų instituto vyresnysis bendradarbis Benas Barry.

Analitikai teigia, kad Vakarų pagalba palengvino Ukrainai apginti savo pozicijas, tačiau lemiamo poveikio dar nedavė, nes Rusija išlaiko didelį pranašumą karių ir ugnies atžvilgiu.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje profesionalus flokavimo įrenginys. Ribotas kiekis
3594

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Profesionalus įrenginys

Išsamiau

NYT pašnekovai užsiminė, kad Rusijos Federacija puolamuosius veiksmus tęs didžiąją 2024 metų dalį.

„Tačiau tam tikru momentu gali pritrūkti tankų ir šarvuočių. Matėme tikrai nemažai tankų ir šarvuočių, kurie Avdijivkos fronte kovoja nuo spalio mėnesio. Ir šis nuostolių lygis greičiausiai nebus tvarus ilgalaikėje perspektyvoje“, – sakė Robas Lee, Užsienio politikos instituto Eurazijos programos vyresnysis bendradarbis.

Jis taip pat paaiškino, kad Rusijos kariai „nepasinaudojo Charkivo puolimu, nors jiems pavyko priversti Ukrainą išvesti tam tikrą pajėgų skaičių iš Donbaso“.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų leitenantas Denisas Jaroslavskis pažymėjo, kad Ukrainos artilerijos brigados dabar gali dažniau apšaudyti Rusijos karius.

„Rusijos puolimas iš esmės sustojo. Tačiau į pietus nuo Charkivo, Donbase, Rusija atnaujino Ukrainos pozicijų atakas“, – rašoma medžiagoje.

Remiantis fronto karių pranešimais, kariniais pranešimais ir nepriklausomų stebėjimo grupių sudarytais mūšio lauko palydoviniais žemėlapiais, fronto linija daugiau nei dvi savaites nepajudėjo, nepaisant įnirtingų ir kruvinų kovų.

 

„Rusija dabar priversta pasikliauti aviacinėmis bombomis ir ilgesnio nuotolio raketomis, kurios yra brangesnės nei artilerijos sviediniai“, – aiškino analitikai.

Rusijos kariai įsiveržė į Ukrainą maždaug 10 km, kol įstrigo ir atsidūrė ties labiau sustiprintomis Ukrainos pozicijomis, sakė Ukrainos vadai. Jie pridūrė, kad atvyko daugiau Ukrainos karių, kad sustabdytų Rusijos puolimą ir į fronto pozicijas atkeliauja daugiau amerikiečių amunicijos.

Kaip sakė leitenantas D. Jaroslavskis, Ukraina gali išlaikyti savo dabartinę poziciją, sutrikdydama Rusijos logistiką netoliese, smogdama Rusijos teritorijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: