Jungiasi daugybė šalių. Prasidėjo cheminis karas. Kas vyksta  ()

Maskva pažeidė tarptautinę sutartį.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=803286105317803&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija, JAV ir JK patvirtino, kad Rusija naudoja cheminius ginklus Ukrainos fronto linijose.

2024 m. gegužę Vašingtonas apkaltino Maskvą pažeidus tarptautinę sutartį ir Ukrainoje panaudojus Pirmojo pasaulinio karo laikų cheminį ginklą chloropikriną.

Nors chloropikrinas nėra mirtina nervus paralyžiuojanti medžiaga, tačiau esant didelei jo koncentracijai gali sukelti sunkius kvėpavimo takų sutrikimus. Per Pirmąjį pasaulinį karą Vokietija jį naudojo prieš sąjungininkų karius, tačiau nuo to laiko jo naudojimas kariniams tikslams uždraustas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 8,20€! Puikūs 6in1 šakotuvai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, orų stotelės, masiškai perkami jump starteriai ir kt. (Video)
2844 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

3) „Xiaomi Redmi AX5400“ - WiFi 6 maršrutizatorius

4) „iMars J01“ - masiškai perkamas jump starteris

5) „ANENG A3005A/Pro“ - multimetras

6) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

Išsamiau

Kanada, Suomija, Italija, Norvegija, Švedija, Ukraina, Jungtinė Karalystė, Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Amerikos Valstijos, kurios yra Keitimosi chemine, biologine, radiologine ir branduoline informacija iniciatyvos narės, griežtai pasmerkė Rusijos vykdomą cheminių ginklų naudojimą Ukrainoje ir įsipareigojo teikti mokymus ir įrangą, būtiną Ukrainos pajėgoms apsaugoti ir patraukti Rusiją atsakomybėn už jos nusikaltimus, praneša „Euromaidan Press“.

 

Dalyviai teigė pripažįstantys, kad Rusija ne kartą naudojo chemines riaušių malšinimo priemones kaip karo metodą, o tai yra šiurkštus Cheminio ginklo konvencijos pažeidimas.

„Esame pasiryžę tęsti ir plėtoti sėkmingą bendradarbiavimą ir padėti Ukrainai atremti Rusijos cheminių, biologinių, radiologinių ir branduolinių ginklų naudojimą ir bet kokius grasinimus juos panaudoti šiame kare“, – pabrėžiama jų pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(3)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()