„Tai yra didžiausias aukų skaičius per visą karą.“ Kas nutiko  ()

JT praneša apie didžiausią mėnesinį civilių aukų skaičių Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 m. gegužę per Rusijos atakas Ukrainoje žuvo 174 civiliai. JT žmogaus teisių stebėjimo misijos Ukrainoje duomenimis, per išpuolius taip pat buvo sužeista 690 žmonių, o tai yra didžiausias civilių aukų skaičius per mėnesį nuo karo pradžios. Šis kraupus aukų skaičius atspindi 31 proc. padidėjusį civilių mirčių skaičių, palyginti su 2024 m. balandžio mėn.

Aukų skaičiaus padidėjimas visų pirma siejamas su suaktyvėjusiais išpuoliais Charkivo srityje. Gegužės 10 d. Rusijos pajėgos atidarė naują frontą regione, taikydamasis į Ukrainos kaimus, įskaitant Vovčanską ir Lipcų kaimą. Aukų skaičius Charkivo srityje sudarė 53 proc. visų civilių aukų skaičių gegužės mėnesį.

Ukrainos infrastruktūra Charkivo srityje taip pat patyrė didelę žalą dėl Rusijos smūgių. Čia sunaikinta beveik 65 proc. švietimo ir sveikatos įstaigų, o Vovčanskas, miestas netoli Ukrainos ir Rusijos sienos, patyrė ypač didelę žalą.

 

Daugiausia civilių aukų (92 proc.) ir žalos švietimo bei sveikatos įstaigoms (96 proc.) padaryta vyriausybės kontroliuojamose teritorijose.

JT misija užfiksavo 24 atakas prieš energetikos infrastruktūrą. Okupantai apgadino elektrines ir elektros pastotes, laikinai sutrikdė elektros ir vandens tiekimą. Be to, JT užfiksavo šešis išpuolius prieš geležinkelių infrastruktūrą vyriausybės kontroliuojamose teritorijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(16)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()