Rusų perspektyvos blėsta akyse. „Tai pakeitė visą jėgų pusiausvyrą.“ Ką skelbia Syrskis  ()

Rusijos sėkmės perspektyvos blėsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėnesius trunkantis Rusijos ir Ukrainos karas atskleidė, kad Rusijos sėkmės perspektyvos stringa, nes Ukrainos pajėgos gauna didelę ginkluotės paramą iš JAV ir Europos, o Rusijos kariuomenės pranašumas mažėja užsitęsus mūšiams ir didėjant aukų skaičiui, teigiama „Bloomberg“ analizėje.

Ukrainos pajėgos tvirtina, kad Vovčanske, Charkivo srities fronto linijoje esančiame mieste, Rusijos kariai patyrė didelių nuostolių. Nepaisant Rusijos bandymų atverti naujus frontus, pavyzdžiui, Charkivo šiaurės rytuose, jų pažanga tebėra ribota, nes nepavyksta sukurti norimų buferinių zonų palei sieną.

Rusijos taikoma išsekinimo strategija, kuria siekiama išsekinti Ukrainos pajėgas, yra „labai brangi ir kruvina pačiai Rusijos kariuomenei“, teigia Ruslanas Puchovas iš Strategijų ir technologijų analizės centro.

Rusijai tęsiant puolimą keliuose taškuose, Ukrainos vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis reiškia optimizmą dėl karo dinamikos pokyčių Ukrainos naudai.

 

Kai kurie ekspertai teigia, kad nepaisant V. Putino pasiryžimo toliau tęsti veiksmus Ukrainoje, JAV ir Europos ginklų tiekimas pakeitė visą jėgų pusiausvyrą. Kongresui patvirtinus milijardinį ginklų finansavimą, Ukrainos pasipriešinimas stiprėja, todėl Rusijai lieka siauresnis kelias į pergalę. Atnaujinus ginklų tiekimą ir pagalbą, „Rusijos perspektyvos pasiekti pergalę šiais metais labai sumažėjo“, teigia Tarptautinio strateginių studijų instituto vyresnysis sausumos karų specialistas Benas Barry.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(166)
(7)
(159)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: