Putinas labai išsigando. Kas vyksta su branduoliniais ginklais  (1)

Putinas sakė, kad „Rusijos branduolinė doktrina ragina Rusiją naudoti branduolinius ginklus tik „išskirtiniais atvejais“, kai kyla grėsmė Rusijos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui.



© ru:Участник:Digr (CC BY-SA 3.0) | https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Moscow_Parad_2008_Ballist.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas nurodė, kad Ukrainos smūgiai Rusijos teritorijai Vakarų ginklais neperžengia „raudonosios linijos“, kuri paskatintų Rusijos branduolinį eskalavimą, teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Pasak ISW, Putinas labai išsigando. Jis sakė, kad „Rusijos branduolinė doktrina ragina Rusiją naudoti branduolinius ginklus tik „išskirtiniais atvejais“, kai kyla grėsmė Rusijos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui. Putinas teigė nemanantis, kad toks „išskirtinis“ atvejis iškilo, todėl „nėra tokio poreikio Rusijai panaudoti branduolinį ginklą“.

Fantastiškos Android planšetės tik 73€! Beprotiškas kainos ir kokybės santykis („V61“)
2817

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Geros savybės ir kokybė

Išsamiau

„Mūsų branduolinė doktrina reikalauja išimtiniais atvejais panaudoti branduolinį ginklą – kaip atsaką į agresiją, įvykdytą prieš Rusiją ir jos sąjungininkus... arba kaip atsaką į kitų masinio naikinimo ginklų panaudojimą prieš Rusiją. Tačiau šiuo atveju nematome tam reikalo, kol kas tokio poreikio nėra“, – sakė Putinas.

Šis pareiškimas paskelbtas po to, kai Ukrainos pajėgos nuo 2024 metų birželio pradžios kelis kartus smogė kariniams taikiniams Rusijos Belgorodo srityje netoli Ukrainos sienos, naudodamos JAV perduotas raketų sistemas HIMARS ir GMLRS amuniciją.

 

Putinas ir kiti Kremliaus pareigūnai grasino anksčiau eskaluoti branduolinio ginklo panaudojimą, jei Vakarų šalys leistų Ukrainai surengti smūgius Rusijos viduje su Vakarų tiekiamais ginklais.

Tačiau, pasak ISW, „Vakarų ir Ukrainos politika bei veiksmai per karą kelis kartus peržengė tariamas Rusijos „raudonąsias linijas“, nesukeldami reikšmingos Rusijos reakcijos, o tai rodo, kad daugelis Rusijos „raudonųjų linijų“ greičiausiai yra informacinės operacijos, skirtos atgrasyti Vakarus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)