„Visiškas žlugimas.“ Smūginė žinia. Praneša Syrskis (Video)  ()

Ukrainos pajėgos stabdo rusus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Rusijos pajėgos patyrė visišką žlugimą bandydamos atakuoti Charkivo sritį. Pasak prezidento, Ukrainos pajėgos stabdo rusus ir naikina jų dalinius.

Birželio 8 d. prezidentas Zelenskis vakariniame pranešime kalbėjo apie pokalbį su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu Oleksandru Syrskiu, kuris pranešė apie situaciją Charkivo srityje ir kituose fronto sektoriuose.

„Labai reikšmingas rezultatas yra tai, kad Rusijos armija nesugebėjo įgyvendinti Charkivo operacijos. Dabar rusų dalinius kiek įmanoma sulaikome ir naikiname. Kryptis stiprinama. Ir ji bus dar stipresnė“, – sakė prezidentas.

Zelenskis pridūrė, kad šiandien pati sunkiausia padėtis yra Donecko srityje, tačiau „dedamos pastangos sustiprinti Ukrainos karius“.

Be to, prezidentas padėkojo JAV ir Prancūzijai už jų „naujus sprendimus“ dėl pagalbos Ukrainai, ypač dėl 155 mm artilerijos amunicijos gamybos. Zelenskis pabrėžė, kad „jau yra susitarimai su mūsų partneriais dėl papildomų oro gynybos sistemų Ukrainai, karių mokymo ir naujų susitarimų dėl saugumo garantijų“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(258)
(11)
(247)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: