„Nuo 14.00 val. Sunaikinimo mastas absoliučiai beprecedentis.“ Šokas Ukrainoje. To nesitikėjo niekas  ()

Rusijos smūgiai Ukrainos energetikos objektams nuo žiemos sunaikino pusę Ukrainos elektros gamybos pajėgumų.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=809373238042423&set=pcb.809373261375754

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-13 „Nuo 14.00 val. Sunaikinimo mastas absoliučiai beprecedentis.“ Šokas Ukrainoje. To nesitikėjo niekas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Berlynas, birželio 11 d. (AFP-ELTA). Rusijos smūgiai Ukrainos energetikos objektams nuo žiemos sunaikino pusę Ukrainos elektros gamybos pajėgumų, antradienį pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Mėnesius nesibaigiančios Rusijos atakos sukėlė didelį energijos trūkumą Ukrainoje, dėl kurio šalyje tenka planingai riboti elektros tiekimą.

Dėl Rusijos raketų ir dronų smūgių jau sunaikinti devyni gigavatai pajėgumų. Didžiausias elektros suvartojimas praėjusią žiemą buvo 18 gigavatų. Taigi pusės dabar nebėra“, – sakė V. Zelenskis konferencijoje Berlyne.

V. Zelenskis taip pat paragino sąjungininkus tiekti daugiau oro gynybos sistemų, sakydamas: „Būtent raketų ir bombų teroras padeda Rusijos kariuomenei žengti į priekį ant žemės“.

Nerealu, bet taip - tai įmanoma! Garantuoju, naujausias robotas iš „Xiaomi“ taps šių metų hitu. Fantastika, ką jis sugeba (Video, FOTO, „ROIDMI EVE Max“ apžvalga)
1981 1

„ROIDMI EVE Max“ - 5000P siurbimas, unikalus grindų šveitimas, nuostabi atliekų surinkimo stotelė, nepriekaištinga navigacija, išmaniosios funkcijos APP ir tiesiog nuodėminga kaina. Nerealu iki ko evoliucionavo robotų dulkių siurblių rinka.

Išsamiau

„Atsakymas yra oro gynyba“, – sakė jis.

Ukrainos valstybinė elektros energijos operatorė pranešė, kad dėl padidėjusio suvartojimo pratęsia planinius elektros tiekimo atjungimus visoje šalyje.

„Šiandien... visoje Ukrainoje pratęstas valandinių atjungimų grafikų taikymo laikotarpis – apribojimai bus taikomi nuo 14.00 iki 23.00 val.“, – sakoma „Ukrenergo“ pranešime.

Bendrovė buvo paskelbusi, kad pirmadienį elektros tiekimas bus nutrauktas nuo 16 iki 22 val. ir teigė, kad antradienį elektros nebus nuo 14 iki 19 val.

 

„Priežastis ta, kad vartojimas ir toliau auga. Tuo pat metu dėl didelės žalos Ukrainos elektrinės negali pagaminti tiek elektros energijos, kiek iki atakų“, – teigė bendrovė.

V. Zelenskis sakė, kad šie smūgiai rodo, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bando „tobulinti energetikos objektų naikinimo praktiką“, įskaitant Ukrainos ir Europos energetikos sistemų jungtis.

„Ukrenergo“ pirmininkas Volodymyras Kudryckis praėjusią savaitę teigė, kad Ukrainai gali prireikti „ne vienerių metų“, kol bus atkurti visi elektros energijos gamybos pajėgumai.

„Turime reikalų su absoliučiai beprecedenčiu sunaikinimo mastu“, – sakė jis, pridurdamas, kad šiluminių elektrinių pajėgumas yra „istoriškai“ žemas, ir „faktiškai nebėra hidroelektrinės, kuriai nebūtų padaryta žala“.

 

„Techniškai neįmanoma greitai atkurti šių pažeistų elektrinių. Tam prireiks laiko: savaičių, dažnai mėnesių, kartais metų“, – sakė jis interviu žiniasklaidai, paskelbtame „Ukrenergo“ „Telegram“ kanale.

Paklaustas, ar Ukrainos energetikos objektai yra teisėti kariniai taikiniai, Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsakė: „Be jokios abejonės, konkrečiais atvejais tai susiję su karine infrastruktūra“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Živilė Aleškaitienė
(13)
(49)
(-36)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()