„Saugojo kaip savo akį.“ Šokas visiems. Sprogo Rusijos superginklas  (1)

Su-57 yra rusų penktos kartos naikintuvas. Ir Rusija spėjo pasigaminti tik kelis tokius orlaivius. Tai yra brangus daiktas, kurį Rusija labai saugo – Su-57 naikintuvai net nebandė skristi į Ukrainos oro erdvę. Tai kodėl rusai neapsaugojo Su-57, kuris birželio 8 dieną buvo sunaikintas aerodrome Astrachanės regione?



© Vladislav06112019 (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Sukhoi_Su-57#/media/File:%D0%A1%D1%83-57.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-15 „Saugojo kaip savo akį.“ Šokas visiems. Sprogo Rusijos superginklas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovinės nuotraukos, kurios patvirtino vieno Su-57 sunaikinimą, rodo, kad Su-57 naikintuvai stovėjo visiškai atvirai. Ne angaruose, kurie bent jau pridengtų juos nuo šnipinėjančių palydovų, ir ne įtvirtintose priedangose, kurios sulaikytų skeveldras ir daugelį dronų. Tiesiog lauke. Pažangiausi Rusijos naikintuvai, Rusijos atsakas į amerikiečių „Lockheed Martin F-22 Raptor“, stovėjo lauke. Ir net ne taip toli nuo Ukrainos.

Achtubinsko aerodromas, kur ir buvo atakuoti Su-57 naikintuvai, yra mažiau nei 700 km nuo Ukrainos pajėgų kontroliuojamos teritorijos. Rusija žino, kad ukrainiečiai turi tokį atstumą įveikiančių dronų, tai kodėl brangieji Su-57 stovėjo lauke?

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įrankių komplektai, „Makita“ baterijų įkrovikliai, giluminių raumenų masažuokliai, žaidimų kėdės, automobilio diagnostikos įrenginiai ir kt. (Video)
1907 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

3) „KONKA A9“ - daugiafunkcis giluminių raumenų masažuoklis

4) „LAUNCH 2024 Elite CR529“ - automobilio diagnostikos įrenginys

5) „YR-DC18RC“ - „Makita“ baterijų įkrovikliai

6) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

Išsamiau

Dar 2019 metais Achtubinsko aerodrome pastebėti mažiausiai šeši visai nauji Su-57. Ten jie atskrido bandymams, nes oficialiai Su-57 į tarnybą priimtas tik kitais metais. Lėktuvai, kaip ir dabar, stovėjo po atviru dangumi. Tačiau keisčiausia tai, kad yra žinoma, kad jau tada rusų pilotai dėl to aštriai kritikavo vadovybę, piktindamiesi, kad ultramodernūs naikintuvai dar neturi slėptuvių.

 

Achtubinsko aerodromas yra senas ir prastai įrengtas. Priedangų ten tiesiog nėra. Su-57 reikia vietų, kur būtų galima išbandyti unikalias slaptas savybes. Manoma, kad Achtubinskas yra bene vienintelė tokia vieta. Kad ir kaip keistai skambėtų, aerodromas, kuriam trūksta angarų, pasak Nyderlandų svetainės „Scramble“, yra vienas vertingiausių Rusijos gynybos ministerijos turtų. Ten yra didelė bandymų zona, laboratorija, o ir apgyvendinimo tankis aplink yra mažesnis nei, tarkim, prie Maskvos. Tas aerodromas yra gana toli nuo NATO sienų, todėl iki karo Ukrainoje buvo laikomas saugiu, bet vis tiek yra lengvai pasiekiamas rusų inžinieriams iš Maskvos.

 

Reikia nepamiršti, kad Su-57 yra visai naujas ir vis dar yra vystomas. Rusų šaltiniai rašė, kad sunaikintas lėktuvas greičiausiai nebus remontuojamas, nes vis tiek yra vienas iš ankstyvųjų pavyzdžių. Naikintuvų perkėlimas į kitą vietą sutrikdytų Su-57 programą, nes daug bandymų buvo atlikta Achtubinske. Kitur gali nebūti tos pačios įrangos, tos pačios manevro laisvės. Aišku, Achtubinske būtų galima statyti angarus, bet visa aerodromo teritorija yra pasenusi ir reikalauja investicijų. Be to, rusai nuvertino ukrainiečių galimybes smogti 700 km atstumu. Taigi, galiausiai rusų aplaidumas ir priešo nuvertinimas kainavo labai brangų naikintuvą.

(112)
(3)
(109)

Komentarai (1)