„Vienintelis toks pasaulyje.“ Šaudo 5 km atstumu. Neįtikėtina žinia. Pasirodė naujausias tankas  ()

Į areną išrieda naujas žaidėjas. Ir jis yra kitoks nei buvę prieš jį.


„Challenger 3“
„Challenger 3“
© Ministry of Defence (OGL v1.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Challenger_3_tanks#/media/File:Challenger_3.jpg/2

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės mėnesį Jungtinės karalystės gynybos ministerija atliko naujojo „Challenger 3“ bandymus. Pagrindinė jų dalis buvo „Rheinmetall“ 120 mm ginklo ir naujų sviedinių pajėgumų patikrinimas. Lygiavamzdis 120 mm yra NATO standartas, bet ankstesnis „Challenger 2“, kurį dabar naudoja ir Ukraina, yra unikalus tuo, kad turi graižtvinį pabūklą. Visi kiti šiuolaikiniai tankai turi lygiavamzdžius pabūklus. Britai naujuoju „Challenger 3“ pagaliau atsisako graižtvų. Ir jau pastebėjo, kad „Challenger 3“ su „Rheinmetall“ pabūklu gali pataikyti į taikinius iki 5000 metrų atstumu. „Challenger 3“ yra pirmas tankas pasaulyje, turintis tokį ilgą šaudymo nuotolį.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Monstriniai „Xiaomi“ maršrutizatoriai, išmanieji vaizdo projektoriai, suktukai, šlifuokliai ir kt. (Video)
1543 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi AX6000“ - WiFi 6, 6000Mbps maršrutizatorius

2) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

4) „Drillpro“ - 20V suktukas, su dviem baterijomis, įkrovikliu

5) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

6) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 2 baterijomis, įkrovikliu

Išsamiau

„Challenger 3“ tanko, kuris yra ilgai lauktas „Challenger 2“ įpėdinis, ginkluotė suteikia jam precedento neturintį taiklumą – jis ne šiaip šaudo taip toli. Nauji DM73 sviediniai, geresnė elektronika ir kiti atnaujinimai pavers „Challenger 3“ vienu galingiausių  tankų Europoje.

Britai deda daug vilčių į „Challenger 3“ tanką, kuris yra vokiečių „Rheinmetall“ ir britų „BAE Systems“ įvykdyta „Challenger 2“ modernizacija. Nors jau vyksta ginklo bandymai, procesas užtruks. Pirmieji „Challenger 3“ dalinę tarnybą pradės iki 2027 m.

 

„Challenger 2“ virsmas „Challenger 3“ iš pirmo žvilgsnio neatrodo labai sudėtingas, bet iš tikrųjų keičiama labai daug komponentų. Išlaikyta ankstesnio tanko bazė, bet ji gavo papildomų naujų šarvų, aktyvią apsaugos sistemą, naują transmisiją, visiškai skaitmenines ugnies valdymo ir ryšių sistemas. Ir, aišku, naują lygiavamzdį 120 mm ginklą. „Challenger 3“ svoris – 66 tonos. Jame tarnaus 4 žmonių įgula.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai ()