Informacija įslaptinta. Estija paslapčia Ukrainai perduoda kai ką netikėto  ()

Ukraina gauna pažįstamų, bet labai svarbių ginklų.


„Mistral“ Ukrainoje
„Mistral“ Ukrainoje
© Mil.gov.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Mistral_MANPADS#/media/File:UA_tank_brigade_Mistral_02.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estija Ukrainai perduos trumpojo nuotolio priešlėktuvinių raketų sistemų „Mistral“. Tai – prancūzų gamybos ginklas, skirtas gintis nuo žemai skraidančių orlaivių. Ukraina jau pažįsta „Mistral“ – tokių ginklų iš Norvegijos ir Prancūzijos gavo dar 2022 metais.

„Ukrainai skubiai reikia oro gynybos pajėgumų, kad galėtų atremtų besitęsiantį žiaurų Rusijos puolimą ir Estija yra tiesiogiai suinteresuota prisidėti prie to kartu su sąjungininkais“, – sakė Estijos gynybos ministras Hanno Pevkuras.

[EU+Kuponai] „June Mega Sale“! Energijos stotelės, el. dviračiai, robotai siurbliai ir kt. Galybė kuponų. PayPal akcija (Video)
1312 2

„June Mega Sale“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

2) „Narwal Freo X Ultra“ - 8200Pa, plovimas, unikalus šepetys, stotelė ir kt.

3) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

4) „PVY Z20 Plus“ - sulankstomas 1000W off-road el. dviratis

Išsamiau

Estijos gynybos ministerija pranešė, kad pagalbos paketas buvo sukurtas siekiant maksimaliai padidinti naudą Ukrainai, nepažeidžiant pačios Estijos pajėgų pasirengimo. Tikslūs perduotų „Mistral“ sistemų ir joms skirtų raketų skaičiai nebuvo atskleisti dėl saugumo sumetimų.

„Mistral“ raketos naudojamos nuo 1989 metų. Įprastas jų veikimo nuotolis siekia iki 6 km, bet „Mistral 3“ gali nulėkti iki 8 km. „Mistral“ naudoja infraraudonųjų spindulių sekimo sistemą – kitaip tariant, seka karštus taikinius. Aišku, tokios nukreipimo sistemos trūkumas yra tai, kad ją gali apkvailinti vadinamieji terminiai spąstai – lėktuvų, sraigtasparnių ir net kai kurių sparnuotųjų raketų leidžiamos žiežirbos. Be to, „Mistral“ gali nepastebėti kai kurių elektrinių dronų, nes jie nėra tokie karšti. Tačiau daugeliu atveju „Mistral“ veikia labai efektyviai ir patikimai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()