„Geriausia, ką turi Rusija.“ ATACMS tai juokų darbas  ()

Taps „kariniu požiūriu nenaudinga“.


ATACMS raketos paleidimas
ATACMS raketos paleidimas
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=CuaFprs4VEk

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias Ukrainos smūgis Krymui – dar vienas pavyzdys, kaip senos Vakarų tiekiamos raketos gali įveikti net pažangiausias Rusijos oro gynybos sistemas.

Kaip primena „Business Insider“naktį iš sekmadienio į pirmadienį Ukrainos kariuomenė okupuotame Kryme smogė Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemoms S-400 ir S-300. Įtakingas Rusijos karo korespondentas teigė, kad Ukraina atakavo Krymą mažiausiai 12 ATACMS raketų.

Tuo pat metu Ukraina teigė, kad „labai efektyvi“ priešo priešlėktuvinė gynyba neperėmė nė vienos jos raketos.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ energijos stotelės tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PPS2400“)
1401

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kaip primena „Business Insider“, Rusijos S-400 yra pažangiausia Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistema. Pirmą kartą ji pradėta naudoti 2007 m., t. y. praėjus daugiau nei dviem dešimtmečiams po ATACMS, kurios buvo naudojamos nuo 1986 m.

S-400 buvo sukurta kaip JAV sistemos „Patriot“ konkurentė, o „Rosoboroneksport“ vadovas pavadino ją „geriausia pasaulyje tolimojo nuotolio oro gynybos sistema“.

Apklausti ekspertai sakė „Business Insider“, kad sistema tikrai yra labai galinga ir Ukraina jos baiminasi. Tačiau jie teigė, kad karas parodė, jog ji yra pažeidžiama.

Hagos strateginių studijų centro analitikas Fredrikas Mertensas sakė „Business Insider“, jog „mes tikrai žinome, jog ukrainiečių raketos skrenda per sieną ir tokiu greičiu, kad rusams kelia problemų“.

 

Tuo tarpu Karo studijų instituto analitikas Rusijos klausimais George'as Barrosas sakė, kad problema Rusijai gali dar labiau paaštrėti. Jis sakė, kad leidimas Ukrainai naudoti Vakarų šalių tiekiamus ginklus smogti kariniams taikiniams Rusijoje sukeltų pavojų jos S-400 ir kitoms oro gynybos sistemoms – toms, kurios anksčiau buvo už Ukrainos veikimo zonos ribų.

Be to, karo analitikas Philipas Karberis pažymėjo, kad Ukraina dabar gali panaudoti ATACMS, kad Krymas taptų „kariniu požiūriu nenaudinga teritorija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(1)
(75)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()