Kyjivas vėl smogė. Kur skriejo 10 ATACMS  ()

Z tinklaraštininkai jau skambina pavojaus varpais.



© Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alabino21042017-53.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivas aktyviai naudoja ATACMS raketas prieš Rusijos karinius objektus Kryme, įskaitant S-400 sistemas. Įdomiausia tai, kad pastarąsias Rusija sukūrė, siekdama perimti būtent tokio tipo raketas kaip ATACMS.

Vien 2024 metų gegužės viduryje Ukrainos ginkluotosios pajėgos į Belbeko oro bazę paleido apie 10 raketų ATACMS, skelbia „Forbes“.

Palydovinės nuotraukos parodė, kad dėl šios atakos priešo armija prarado du paleidimo įrenginius ir S-400 radarą. Be to, vienu metu buvo apgadinti keturi kariniai lėktuvai, tuo metu buvę oro bazėje.

[Vokietija+Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
1325 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Po trumpo laiko Rusijos gynybos ministerijai pavyko pakeisti sunaikintus įrenginius, tačiau Kyjivas ir vėl smogė. Gali būti, kad tomis pačiomis ATACMS raketomis buvo sunaikinta S-400 ir, greičiausiai, S-300.

Gynybos strategijos centras teigė, kad ir šį kartą buvo paleista iki 10 ATACMS raketų ir priešas jų nesulaikė.

Ekspertai teigia, kad Belbekas tapo savotiškais spąstais Rusijos oro gynybos sistemai. Kyjivas labai greitai sunaikina oro gynybos sistemas, kai įsibrovėliai pastato naujas.

„Oryx“ analitikai teigia, kad Rusijos Federacija prarado dvi S-400, keturis radarus ir apie 16 įrenginių.

 

Z tinklaraštininkai jau skambina pavojaus varpais. Jie sako, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos laikosi griežtos JAV karybos doktrinos, kai pirmiausia sunaikinamos visos oro gynybos sistemos, o po to reikalo imasi koviniai lėktuvai.

Jau visai netrukus į Ukrainą atkeliaus pirmoji F-16 naikintuvų partija. Ekspertai neabejoja, kad Kyjivas juos panaudos atakoms prieš Rusijos karinius objektus Kryme.

Neseniai Budanovas sakė, kad Rusijos gynybos ministerija stiprina oro gynybos sistemą Kryme. Ne taip seniai ten buvo dislokuotas naujausias S-500 kompleksas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(3)
(103)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: