Apie 1000. Kaip siaubo filme. Kas vyko naktį  ()

Smogė Kyjivui.



© Хочу Все Знать (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=lmWThDjMNu8

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 12-osios naktį po ilgos pauzės Rusijos armija smogė Kyjivui. Pirmiausia priešas paleido „Shahed“ raketas, o vėliau sparnuotąsias ir balistines raketas. Išpuolio ir jo padarinių detales papasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Interviu TSN jis aiškino, kad šį kartą Rusijos armija nebandė smogti Ukrainos kritinės infrastruktūros objektams. Pasak karo eksperto, tai tikriausiai buvo bandymas smogti pramoniniams objektams, ypač Kyjivo regione.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
1433 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Stipriausiai buvo puolama sostinė, su daugybe atakos ginklų, bet manau, kad čia buvo daugiau psichologinis spaudimas, vienintelis ypatumas, kad šį kartą jie skyrė ypatingą dėmesį Kyjivui“, – sako Olegas Ždanovas.

Kaip siaubo filme. Eilinė Rusijos ataka įvyko tuo metu, kai Kyjive trankėsi perkūnija. Pasak karo eksperto, tai tik sutapimas. Juk perkūnija ir lietus trukdo oro taikiniams. Tokiu būdu priešas negalėjo pasiekti nei didesnio efektyvumo puolimo metu, nei didesnio psichologinio spaudimo.

„Per perkūniją elektros spinduliuotė gali pažeisti tiek „Shahed“, tiek sparnuotosios raketos elektroniką. O lietus gali pakoreguoti ir pakenkti išlaikant kursą, būna didesnės degalų sąnaudos. Nors tas pats galioja ir oro gynybos sistemoms – radiolokacinėms stotims, ypač veikiančioms aktyviu režimu. Jos yra savotiškas žaibo smūgių magnetas. Dažniausiai per perkūniją ir liūtis stengiamasi nevykdyti oro atakų“, – sakė karo ekspertas.

 

Olegas Ždanovas priminė, kad Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusijos armija turi apie tūkstančio įvairaus tipo raketų atsargas. Kartu priešas per mėnesį pagamina apie šimtą raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(39)
(-27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: