„Tyliai...“ Tai, ką daro 3-ioji šturmo brigada, įspūdinga  ()

Vyksta sunkūs ir intensyvūs mūšiai.



© @Ekrano kopija

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-14 „Tyliai...“ Tai, ką daro 3-ioji šturmo brigada, įspūdinga  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lygiai prieš mėnesį, gegužės 12 d., Rusijos kariai pradėjo puolimą prieš Borovos kaimą Kupjansko kryptimi, kurį gina 3-ioji šturmo brigada, sakė žurnalistas Jurijus Butusovas.

Pasak jo, šie sunkūs ir intensyvūs mūšiai vyksta tyliai, be didesnio viešumo, tačiau reikalauja dėmesio, priešas veržiasi plačiu frontu ir bando išmušti vieną iš stipriausių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų junginių.

RF ginkluotųjų pajėgų koviniai nuostoliai, remiantis ataskaitomis už mėnesį trukusias kovas 3-iosios brigados zonoje, yra: 42 belaisviai, 866 likviduoti, 1720 sužeistųjų. Be to, buvo sunaikinti ir apgadinti: 8 ginklai; 5 savaeigiai pabūklai; 23 šarvuočiai; 21 minosvaidžių.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
1433 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Tai yra, pabrėžia Butusovas, rusai praranda net ne kelis kartus, o visu dydžiu daugiau žmonių.

„Aš asmeniškai mačiau, kaip rusai atakavo vieną iš mūsų 3-iosios brigados paramos dalinių, iš pradžių į mūšį mesdami dešimties kareivių būrius, paskui trijų ar keturių grupes, o po to – po vieną karį. Kompanijos tiesiogine prasme sumažintos iki nieko, tačiau Rusijos vadovybė ir toliau papildo savo pėstininkus, kad tęstų atakas“, – sakė Butusovas.

Anot jo, 3-iąją brigadą taip pat reikia nedelsiant papildyti, kad būtų galima rotuoti pėstininkų dalinius ir toliau tokiu pat dideliu greičiu naikinti Rusijos rezervus.

 

„Padėtis mums apskritai yra labai sunki, bet naudinga, nes rusai daužo rezervus prieš mūsų gynybos linijas, todėl negali jų siųsti į kitas kryptis. Kol 3-ioji brigada yra pasirengusi kovai, o dronų operatoriai nesėdi apkasuose, bet naikina priešą, ši linija bus laikoma be problemų. Bet jei rezervai neatvyks laiku, priešas galės veržtis į priekį ir mes prarasime palankią poziciją. Tikiuosi, kad Ukrainos vadovybė matys situaciją ir sugebės laiku reaguoti“, – pažymėjo Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: