„Panašu į Maskvos retoriką.“ Mesti kaltinimai JAV. Jie pereina į Rusijos pusę  ()

Pasirodė labai nemaloni informacija, galinti pakeisti vienos šalies kursą.


Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklis Kobachidzė
Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklis Kobachidzė
© Jelger Groeneveld (CC BY 2.0) | hhttps://commons.wikimedia.org/wiki/File:Georgian_Dream_pro-%22foreign_agent_law%22_rally,_Tbilisi,_29_April_2024_(2).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakartvelo televizijos kanalas „Mtavari Archi“, remdamasis šaltiniais, pranešė, kad Sakartvelas ir Rusija stengiasi atkurti diplomatinius santykius, nutrauktus po 2008 metų karo. Šaltinių teigimu, jau vyksta darbuotojų atranka į Sakartvelo ambasadą Maskvoje.

Valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ atstovai šią informaciją neigia. Informaciją apie ambasadą ​​Rusijoje jie pavadino „nepagrįsta“.

2023 metais Sakartvelo ir JAV santykiai pablogėjo dėl „užsienio agentų“ įstatymo priėmimo. JAV kritiškai sureagavo į šį žingsnį, nes tai gali apriboti žodžio laisvę ir pilietines teises.

Fantastiški žvejybos rinkiniai! Dvi meškerės, ritės, valai, guminukai, sukriukės, kabliai, krepšys ir kt.
1530

Fantastiškos kainos rinkinys

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Išsamiau

Reaguodama į kritiką, Sakartvelo valdžia paskelbė eilę Vašingtonui adresuotų pareiškimų, labai panašių į Maskvos retoriką. Jie apkaltino buvusią JAV ambasadorę Kelly Degnan bandymu „destabilizuoti vidaus politinę situaciją Sakartvele“. Pats „užsienio agentų“ įstatymas buvo sukurtas pagal Rusijos pavyzdį, o valdančioji partija labai ir neslepia savo palankumo Rusijai.

Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklis Kobachidzė teigia, kad įstatymas priimtas tam, kad šalis „netaptų kaip Ukraina“. Jis netgi teigė, kad Vakarai skatina Sakartvelą užpulti Rusiją ir taip atidaryti antrąjį frontą, kalbėjo apie kažkokią „globalią karo partiją“. Tiesa, invazijos pradžioje jis kritikavo Rusiją, bet vėliau teigė, kad Ukraina ir Vakarai ilgai provokavo agresyvius Rusijos veiksmus.

 

Kalbant apie santykius su Rusija, Kobachidzė rinkimuose sakė, kad vienas iš jo tikslų – Pietų Osetijos ir Abchazijos išvadavimas. Tai, žinoma, yra nepriimtina Rusijai, todėl kažin, ar šalys norėtų atkurti diplomatinius santykius. Kita vertus, Kobachidzės retorika dažnai yra anti-vakarietiška ir anti-europietiška, todėl nebūtų sunku patikėti, kad draugų jis imtų ieškoti kitur.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(18)
(-13)

Komentarai ()