Tai labai pavojingi spąstai. Ukrainoje rasta daugybė rusų „rutuliukų“ (Foto)  ()

Ukrainiečiai perspėja apie grėsmę.



© ДСНС України (Ekrano nuotrauka) | https://t.me/dsns_telegram/29144

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-15 Tai labai pavojingi spąstai. Ukrainoje rasta daugybė rusų „rutuliukų“ (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai labai pavojingi spąstai. Ukrainoje rasta daugybė rusų „rutuliukų“.

Ukrainos Valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba perspėja dėl rusiškų skeveldrinių bombų ShOAB-0.5, kurios yra didelės kasetinės bombos RBK-500 dalis.

Tai yra amunicija, kuria Rusijos Federacija naikina Ukrainos žemę – ir kuri yra itin pavojinga dėl savo specifinės išvaizdos, galinčios sukelti vaikų susidomėjimą.

Po naktinės okupantų atakos Kyjivo srityje buvo aptiktos kasetinės amunicijos skeveldros. Nuolatiniai rusų apšaudymai šioje vietoje tęsiasi ilgą laiką, o pastaruoju metu suaktyvėjo – Rusijos armija nusprendė panaudoti geriausias savo arsenalo raketas.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
1433 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Virš Kyjivo nuolat pasirodo Irane pagaminti dronai „Shahed“, taip pat rusiškos „Kinžal“ ir modernizuotos raketos Ch-101, kurių naujausia versija turi dvi kovines galvutes, iš kurių viena yra kasetinė. Tačiau tai ne vieninteliai kasetiniai ginklai, kuriais rusai šaudo į Ukrainą.

Kasetinių bombų RBK-500 fragmentai taip pat buvo rasti Kyjivo srityje. Konkrečiai kalbame apie ShOAB-0.5 sviedinius, dėl kurių keliamo pavojaus perspėjami gyventojai. Iš išorės jie atrodo kaip maži, sidabriniai rutuliukai. Jų išvaizda gali patraukti vaikų dėmesį.

Šios bombos pasižymi dideliu naikinimo diapazonu. Kai RBK-500 bomba subyra ir paleidžia ShOAB-0.5, rutuliukai išsibarsto, o dalis jų nesprogsta. Taigi, jie gali sprogti nuo bet kokio prisilietimo.

 

Prisiminkime, kaip veikia kasetinė amunicija. Skrydžio metu iš didelio sviedinio korpuso paleidžiama daugybė mažesnių sviedinių. Tada dešimtys (kai kuriais atvejais net šimtai) mažesnių sviedinių nukrenta ant žemės dideliame plote. Dėl šios priežasties kasetinius šaudmenis kritikuoja žmogaus teisių gynėjai. Jie nori uždrausti naudoti kasetinę amuniciją dėl to, kad submunicija ne visada sprogsta palietusi žemę, todėl kelia grėsmę civiliams gyventojams.

Minėti ShOAB-0.5 subsviediniai, kurie yra bombos RBK-500 dalis, yra nedideli didelio sprogimo sviediniai, pirmiausia naudojami prieš pėstininkus. Sviedinys pagamintas iš dviejų pusrutulių, jame yra per 300 metalinių skeveldrų. Paleistas iš RBK-500 korpuso, ShOAB-0.5 sukasi nusileidimo metu, kad įgytų išcentrinę jėgą, jog vėliau įjungtų degiklį, išsklaidydama krūvį visomis kryptimis.

 

RBK-500 bomboje yra 565 mažesni ShOAB-0.5 sviediniai. RBK-500 svoris yra maždaug 500 kg, o bendras ilgis yra 2,5 m, skersmuo mažesnis nei 0,5 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(34)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()