Netikėtas sprendimas. Atvyksta 77 „Leopard 2“  ()

Tai naujausia vokiško „Leopard“ tanko versija.


„Leopard 2“
„Leopard 2“
© Bundeswehr-Fotos, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Leopard_2_A5_der_Bundeswehr.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos vyriausybė ruošiasi užsakyti tankus Leopard 2A8, t. y., visiškai kitokios konstrukcijos nei pasirinko lenkai („Abrams“ ir K2). Sprendimas pirkti šias europietiškas mašinas atsirado dėl poreikio pakeisti pasenusią posovietinę įrangą.

Čekijos valdžia artimiausiomis savaitėmis turi patvirtinti tankų „Leopard 2A8“ tiekimo sutartį, praneša portalas „Defense Blog“. Gynybos ministrė Jana Černochová aiškina, kad sandoris yra dalis plačių pastangų padidinti Čekijos gynybos pajėgumus. Šalies arsenalą gali papildyti 77 tankai, dėl kurių vyksta derybos su Vokietija.

Skaičiuojama, kad „Leopard“ įsigijimas čekams kainuos panašią sumą, kuri buvo sumokėta už 260 pėstininkų kovos mašinų CV90. Tai reiškia, kad valdžios institucijos gali sumokėti maždaug 60 mlrd. CZK (apie 2,5 mlrd. eurų). J. Černochová paskelbė, kad iki švenčių bus pasirašytas dokumentas, kuris bus „Čekijos suinteresuotumo dalyvauti konkurse išraiška“, o galutinė sutartis turės būti sudaryta iki 2024 metų pabaigos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Net 2 kartus pigiau lazerinės graviravimo staklės, išmanusis šviesų projektorius, įrankiai preciziškiems darbams, monstrinis PC ir ausinės (Video)
5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Sculpfun S9“ - lazerinės graviravimo staklės (refurbished)

2) „BLITZWILL BW-PLT1“ - išmanusis šviesų projektorius (Upgraded Version)

3) „ANENG A3010“ - labai funkcionalus multimetras

4) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

5) „N-ONE NBook Ultra“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 Pro OS

6) „BlitzWolf BW-HP6 Pro“ - belaidės ANC ausinės

Išsamiau

Čekai pastaraisiais metais iš vokiečių gavo 14 tankų „Leopard 2A4“ – tai buvo savotiškas Prahos paramos Ukrainai pripažinimas. Berlynas taip pat pasiūlė Čekijos valdžios institucijoms galimybę įsigyti papildomų „Leopard 2A4“. Tačiau pirkimo derybos yra susijusios su naujausia šių populiarių Europoje mašinų karta – 2A8 versija. Tuo pat metu Lenkija prieštarauja čekų pasirinkimui ir plečia savo arsenalą amerikiečių „Abrams“ ir korėjiečių K2.

 

Tankai, kuriuos čekai ketina pirkti, yra naujausia vokiško „Leopard“ versija, kuri buvo sukurta Vengrijai pritaikyto „Leopard 2A7HU“ pagrindu. Jais domisi ir norvegai, lietuviai, olandai, švedai, italai – Vokietijos „Rheinmetall“ jau sulaukė iš šių šalių užsakymų.

Naujausių mašinų populiarumas neatsirado iš niekur – kurdamas „Leopard 2A8“, gamintojas užtikrino, kad būtų sustiprinti šarvai, apsaugantys viršutinę bokštelio dalį ir korpusą. Dėl šios priežasties transporto priemonė galės padidinti įgulos išgyvenamumą per atakas su kasetiniais šaudmenimis ir nepilotuojamais orlaiviais, kurie yra populiarūs XXI amžiaus mūšio lauke.

 

„Rafael Trophy“ sistema taip pat yra atsakinga už puikias gynybines galimybes, kurios savo ruožtu padeda apsisaugoti nuo į „Leopard 2A8“ nukreiptų prieštankinių raketų. O variklis generuoja 1600 AG galią.

Apskaičiuota, kad naujausio „Leopard“ svoris yra maždaug 70 tonų, o 2A8 varianto gynybines galimybes užtikrina 120 mm lygiavamzdis 55 kalibro pabūklas. Jis bus sujungtas su modernia ugnies valdymo sistema, aprūpinta lazeriniu tolimačiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()