Į orą išlėkė 175 milijonai tonų. Neįtikėtina kas nutiko kare  (1)

Ginkluotosios pajėgos yra vienos didžiausių degalų vartotojų.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=811053367874410&set=pcb.811053437874403

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį paskelbta Ukrainos aplinkos ministerijos ir Ukrainos bei tarptautinių nevyriausybinių organizacijų ataskaita atskleidžia, kad ginkluotas konfliktas tarp Rusijos ir Ukrainos tiesiogiai prisidėjo arba prisidės prie 175 mln. tonų anglies dvideginio išmetimo į atmosferą.

Ataskaitoje išsamiai nagrinėjami tiek emisijos, kuri jau įvyko, tiek ir ta, kuri gali atsirasti dėl rekonstrukcijos po karo. Šiuose skaičiavimuose atsižvelgiama į įvairius išmetamųjų teršalų šaltinius, įskaitant „milijonus litrų degalų, sunaudotų kovinėse mašinose, sudeginus beveik milijoną hektarų laukų ir miškų, šimtus susprogdintų naftos ir dujų cisternų bei didžiulius kiekius plieno ir cemento, panaudoto sustiprinti šimtus kilometrų fronto linijų“.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
1433 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Ataskaitos autoriai pabrėžia, kad 175 milijonai tonų anglies dvideginio išmetimo prilygsta 90 milijonų automobilių arba viso Nyderlandų išmetamų dujų kiekiui per metus. Ataskaitoje taip pat pateikiami apskaičiavimai apie bendrą Rusijos Federacijos padarytą klimato žalą per 24 karo mėnesius, kuri siekia daugiau nei 32 mlrd. dolerių.

 

Remiantis ataskaitoje pateiktais duomenimis, kovinė veikla buvo tiesiogiai atsakinga už 51,6 mln. tonų CO2 emisiją. Iš šio kiekio 35,2 mln. tonų yra Rusijos pajėgų deginto kuro rezultatas, o 9,4 mln. tonų – Ukrainos kariuomenės. Pranešime taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad dėl ginkluoto konflikto labai padaugėjo miškų ir laukų gaisrų. Dėl karo kilo 27 000 gaisrų, į atmosferą pateko 23 milijonai tonų CO2.

Dokumento autoriai taip pat pažymi, kad uždarius oro erdvę virš Ukrainos ir dalies Rusijos, taip pat kai kuriems vežėjams vengiant Rusijos oro erdvės, papildomai išmetama per 24 mln. tonų anglies dvideginio. Vežėjai turi vykdyti skrydžius tarp Europos ir Azijos, naudodamiesi aplinkiniais maršrutais, kad išvengtų skrydžių virš Ukrainos ir dalies Rusijos.

 

Ataskaitoje taip pat remiamasi 2022 metų ekspertų skaičiavimais, pagal kuriuos pasaulio šalių ginkluotosios pajėgos yra vienos didžiausių degalų vartotojų ir yra atsakingos už 5,5 procento pasaulinių šiltnamio efektą sukeliančių dujų patekimo į atmosferą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(4)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)