„Ruošiasi smogti F-16.“ Metamas S-500. Rusija pakraupusi  ()

Aerodromas tapo spąstais.



© SMSGT JOHN P. ROHRER, USAF (Viešo naudojimo) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:F-16C_Fighting_Falcon.JPEG

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-15 „Ruošiasi smogti F-16.“ Metamas S-500. Rusija pakraupusi  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas, birželio 14 d. (Ukrinform-ELTA). Jei Ukraina toliau smūgiuos į Rusijos oro gynybos išteklius Kryme ir neseniai į pusiasalį iš Rusijos perkeltus įrenginius, ši teritorija gali netekti Rusijos kariuomenės placdarmo vaidmens, sakoma Vašingtone įsikūrusio Karo tyrimų instituto (ISW) pranešime.

Panašu, kad nesiliaujantys Ukrainos smūgiai į Rusijos karinius objektus Kryme verčia Rusijos kariškius dislokuoti pusiasalyje papildomus oro gynybos pajėgumus, kad būtų apsaugotos esamos bazės ir tiekimo maršrutai. Jei Ukraina tęs smūgius į tokius oro gynybos objektus, Krymas gali netekti Rusijos kariuomenės placdarmo vaidmens.

[Vokietija+Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
1325 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

ISW remiasi Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovo Kyrylo Budanovo pranešimais, kad Rusijos kariuomenė dislokuoja Kryme modernizuotą oro gynybos sistemą S-500. Rusai ėmėsi šio žingsnio siekdami sustiprinti oro gynybos skėtį virš Krymo. K. Budanovas pridūrė, kad anksčiau Rusijos kariuomenė kovinėse operacijose nenaudojo oro gynybos sistemų S-500.

Žurnalas „Forbes“ birželio 12 d. pranešė, kad po kelių sėkmingų Ukrainos smūgių į oro gynybos sistemas aplink Belbeko aerodromą Kryme šis aerodromas tapo spąstais, sekinančiais Rusijos oro gynybą. Pasak „Forbes“, vien per pastaruosius smūgius Ukraina galėjo sunaikinti keturių ar penkių sistemų S-400 elementus, nors Rusijos kariuomenė turi daugiau nei 50 tokių sistemų.

 

Be to, socialiniame tinkle X pasirodė OSINT analitikų duomenys, įskaitant naujas palydovų nuotraukas, rodančiais, kad Rusijos kariuomenė dislokavo 17 baržų prie Krymo tilto, jungiančio okupuotą Krymą su Rusijos Krasnodaro sritimi. Veikiausiai Rusijos kariuomenė tikisi, kad baržos apsaugos tiltą nuo Ukrainos jūrų dronų. Anksčiau dėl tų pačių priežasčių pietinėje tilto pusėje buvo dislokuotos aštuonios tokios baržos.

Analizuodami Ukrainos pastangas susilpninti Rusijos oro gynybą Kryme, ISW ekspertai teigia, kad tokios priemonės gali būti paveikios. Tai gali priversti Rusiją perkelti į Krymą daugiau oro gynybos išteklių, kuriuos Ukraina ir toliau puls. ISW vertinimu, Ukraina jau vykdo ilgalaikę kampaniją, kuria siekia susilpninti Rusijos oro gynybą, kad ateityje galėtų veiksmingiau panaudoti pilotuojamus orlaivius (naikintuvus F-16).

 

Vakarai leidžia Ukrainai smūgiuoti į Rusijos karinius taikinius okupuotame Kryme, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėtų pakartoti tokius pačius sėkmingus smūgius ir į karinius objektus Rusijos teritorijoje, jei Vakarai leistų juos suduoti toli į Rusijos užnugarį, o ne tik pasienį, mano analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Viljama Sudikienė
(146)
(7)
(139)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()