Putinas yra pasirengęs tik vienai nuolaidai. Kas tai  ()

Putinas paskelbė savo ugnies nutraukimo ir derybų sąlygas. Jos, savaime aišku, yra absurdiškos ir nepriimtinos. Tai ką iš tikrųjų siūlo Putinas?



© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Vladimir_Putin_in_May_2024#/media/File:Vladimir_Putin_(2024-05-31).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas paskelbė, kad derėsis su Ukraina dėl karo baigties, jei ši išves savo karius iš keturių regionų, kuriuos Rusija paskelbė savais – Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono. Putinas taip pat reikalauja, kad Ukraina taptų neutralia, įsipareigotų nestot į NATO, o Vakara atšauktų sankcijas. Tik tada Putinas sutiktų derėtis. Bet koks tai kvietimas derėtis, jei Ukraina dar prieš derybas turi atiduoti savo teritorijas? Kokio velnio Ukraina su tuo sutiktų?

Ukrainos karo ekspertas ir Aukščiausiosios Rado Nacionalinio saugumo komiteto patarėjas Ivanas Stupakas teigia, kad Putinas iš tikrųjų vieną nuolaidą daro, bet tai labiau rodo, kad jo planas neišdegė.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Net 2 kartus pigiau lazerinės graviravimo staklės, išmanusis šviesų projektorius, įrankiai preciziškiems darbams, monstrinis PC ir ausinės (Video)
4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Sculpfun S9“ - lazerinės graviravimo staklės (refurbished)

2) „BLITZWILL BW-PLT1“ - išmanusis šviesų projektorius (Upgraded Version)

3) „ANENG A3010“ - labai funkcionalus multimetras

4) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

5) „N-ONE NBook Ultra“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 Pro OS

6) „BlitzWolf BW-HP6 Pro“ - belaidės ANC ausinės

Išsamiau

„Visos tos denacifikacijos, demilitarizacijos, nacių režimas – kaip buvo galima tai pasiekti ir išmatuoti? Tačiau naujausi pareiškimai yra labai pragmatiški ir aiškūs“, – sakė analitikas. Dabar Rusijos tikslas – teritorija ir Ukrainos neįtraukimas į NATO. Tik kodėl Putinas šio potencialaus sandorio nepaverčia labiau viliojančiu, kad jis Ukrainą bent šiek tiek domintų?

Iš tikrųjų, Putinas, matyt, šį pareiškimą suplanavo iš anksto. Jis tikriausiai manė, kad šiuo metu, artėjant Ukrainos taikos konferencijai Šveicarijoje, Rusijos kariai bus stipriai pažengę Charkivo srityje. Būtent dėl to jis kalba apie „realijas“, kurias turi pripažinti Ukraina. Tokių realijų dalis turėjo būti Charkivo srities dalies okupacija. Todėl dabar ukrainiečiai girdėdami apie kažkokias „realijas“ įsivaizduoja motociklais ir tankais-vėžliais puolančius rusus, o Putinas svajojo, kad tai bus Charkivo netekties grėsmė prieš pat didžiulę tarptautinę konferenciją.

 

Taigi, Putinas kviečia ukrainiečius pasitraukti iš tariamai Rusijos teritorijų, o mainais tikriausiai būtų pasiūlęs savo karių pasitraukimą iš Charkivo. Jei tas puolimas būtų pavykęs, šis pasiūlymas, nors ir būtų absurdiškas, nebūtų toks kreivas – būtų kažkas mainais, būtų tos „realijos“. „Tai yra derybų žetonas. Manau, kad dėl to prasidėjo [puolimas]. Tai yra, jie gali atiduoti Lipcus ir Volčanską Ukrainai, o mainais ši pripažins Rusijos Federacijai Donecką, Luhanską, kitas teritorijas ir viešai įsipareigos jų neatsiimti ateityje“, – aiškino Stupakas.

 

Kita vertus, Stupakas taip pat mano, kad Rusija gali kelti milžiniškus reikalavimus ir manydama, kad vis tiek kažką pasieks. Tai yra, Ukraina atsakys ne visišku sutikimu, o kažkokiu kompromisu. Tik to nebus, nes Ukrainai įšaldyto konflikto nereikia.

(3)
(17)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: