„Patyrė didelius nuostolius ir atsitraukė.“ Prasidėjo kontrpuolimas. Kas vyksta prie Dniepro  ()

Didėja puolimo spaudimas.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=809681058011641&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Estijos gynybos pajėgų (EDF) štabo planavimo vadovo pulkininko Janno Märko, Rusija didina puolamąjį spaudimą Ukrainoje, o kovos tęsiasi visoje fronto linijoje, pranešė Estijos naujienų agentūra ERR.

Märkas sakė, kad kovų centras tebėra Donecko srityje, kur Rusijos pajėgos ir toliau puola tokiu pat intensyvumu.

„Pagrindinė kovos veiksmų zona ir toliau sutelkta į Pokrovsko puolimą Očeretynėje ir aplink Karlovsko rezervuarą, taip pat į spaudimą Časiv Jare“, – sakė Märkas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Net 2 kartus pigiau lazerinės graviravimo staklės, išmanusis šviesų projektorius, įrankiai preciziškiems darbams, monstrinis PC ir ausinės (Video)
4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Sculpfun S9“ - lazerinės graviravimo staklės (refurbished)

2) „BLITZWILL BW-PLT1“ - išmanusis šviesų projektorius (Upgraded Version)

3) „ANENG A3010“ - labai funkcionalus multimetras

4) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

5) „N-ONE NBook Ultra“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 Pro OS

6) „BlitzWolf BW-HP6 Pro“ - belaidės ANC ausinės

Išsamiau

Be to, Märkas pažymėjo, kad „kovinis aktyvumas tęsiasi visame fronte, per dieną Rusijos pajėgos surengia 80-90 atakų. Pastarosiomis dienomis Rusija vėl padidino puolamąjį spaudimą, siekdama išlaikyti iniciatyvą ir artimiausiu metu pasiekti užsibrėžtus taktinius tikslus“.

Pasak Märko, Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pavyko išplėsti jų kontroliuojamą teritoriją nedideliais taktiniais laimėjimais. Očeretynėje priešui per savaitę pavyko pasistūmėti beveik du kilometrus į priekį ir įžengti į Novooleksandrivkos gyvenvietę.

 

Märkas mano, kad Rusijos kariai greičiausiai ir toliau darys didelį spaudimą šioje vietovėje, kad galėtų kontroliuoti septynių kilometrų ilgio kelio mazgą greitkelyje, jungiančiame Pokrovską ir Kostantynivką, sudarydami prielaidas vėliau nutraukti šią jungtį.

EDF pulkininkas taip pat sakė, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pavyko išplėsti savo buvimą gyvenvietėse aplink Časiv Jarą. Tačiau, nepaisant šio didelio puolamojo spaudimo, Ukrainos gynyba išliko veiksminga.

Märkas sakė, kad Ukraina bando susigrąžinti iniciatyvą kontratakomis Charkivo kryptimi Vovčansko gyvenvietėje.

 

„Rusijos pajėgos ten patyrė didelių nuostolių ir turėjo atsitraukti ir persigrupuoti. Tačiau Rusija į tą rajoną atgabena papildomų pajėgų, kad galėtų išlaikyti užimtas pozicijas ir galbūt išplėsti puolimą į kitas pasienio teritorijas“, – pažymėjo Märk.

Pietinėje fronto dalyje, Zaporižios srityje, Märkas sakė, kad fronto linijoje didelių pokyčių neįvyko. Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat išlaiko palei Dniepro upę įrengtas priešakines pozicijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(3)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: