„Milžiniškos teritorijos.“ Pareikalavo iš Ukrainos nesuvokiamų dalykų. „Putinas jau nėra adekvatus“ (Žemėlapis)  ()

Putino žodžiai yra labiau nevilties šauksmas, o ne pasiūlymas, sako Röpcke.



© nextvoyage (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/buildings-houses-ukraine-flag-kiev-7120297/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas pareikalavo iš Ukrainos nesuvokiamų dalykų. Rusijos diktatorius pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi būti visiškai išvestos iš Ukrainos Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižios regionų.

„Bild“ karo apžvalgininkas Julianas Röpcke pastebėjo, kad šių teritorijų plotas (26 tūkst. kv. km) yra didesnis nei daugumos Vokietijos federalinių žemių arba tokių šalių kaip Šiaurės Makedonija, Slovėnija ar Izraelis.

„Putino žodžiai yra labiau nevilties šauksmas, o ne pasiūlymas, į kurį reikėtų žiūrėti rimtai. Jis žino, kad Ukraina negalės su tuo sutikti, nes nėra pagrindo manyti, kad per ateinančius mėnesius ar metus ji praras tokią teritoriją kovose“, – rašė Röpcke.

[EU+Kuponas+Dovanos] Fantastiškas el. dviratis vos už 749€ - tik pirmiems 5 pirkėjams! Modernaus dizaino, galingas, sukimo momento jutiklis ir apžvalgininkų pagyros („DYU T1“, Video)
1584 4

Ypatinga kaina technologijos.lt skaitytojams

Tik pirmiems 5 pirkėjams

Papildomos dovanos

Greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Aukščiausios klasės produktas

Išsamiau

Priminsime, kad Putinas nustatė sąlygas Ukrainai – Rusijos Federacija nutrauks savo agresiją ir karas baigsis, tačiau mainais Kyjivas turi perleisti Maskvai 4 regionus (Donecką, Luhanską, Chersoną ir Zaporižią), taip pat atsisakyti narystės NATO, o Vakarai turi panaikinti visas sankcijas.

 

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas NATO būstinėje Briuselyje pareiškė, kad Putinas negali diktuoti sąlygų Kyjivui.

„Putinas neteisėtai užėmė suverenią Ukrainos teritoriją. Jis negali diktuoti Ukrainai, ką ji turi daryti, kad pasiektų taiką“, – pabrėžė Austinas.

Jis taip pat pridūrė, kad Putinas „pradėjo šį karą be jokios provokacijos. Jei norėtų, jis galėtų tai užbaigti šiandien“.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pabrėžė, kad Putino pareiškimas tiksliai parodo agresoriaus prigimtį.

 

„Rusijos taikos pasiūlymas nėra geranoriškas, jis patvirtina jų tikslus. Ne Ukraina turėtų išvesti savo karius iš Ukrainos teritorijos, Rusija turėtų išvesti savo karius iš okupuotos Ukrainos teritorijos“, – sakė jis.

Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas pabrėžė, kad Putinas nesugeba adekvačiai įvertinti realijų:

„Putinas išsakė tik „standartinį agresoriaus rinkinį“, kuris jau girdėtas ne kartą. Jo turinys yra gana specifinis, labai įžeidžiantis tarptautinę teisę ir absoliučiai iškalbingai pasakantis apie dabartinės Rusijos vadovybės nesugebėjimą adekvačiai įvertinti realijų“, – socialiniame tinkle „X“ rašė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(4)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: