„Sudeginti administraciją.“ Milžiniškas pažeminimas Kremliui. Per visą Rusiją aidi atakos  ()

Padaryta didelė žala ištekliams, sakė programišiai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© cliff1126 (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/illustrations/hacker-computer-safety-the-internet-8003327/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milžiniškas pažeminimas Kremliui. Per visą Rusiją aidi atakos.

Ukrainos įsilaužėliai, vykdydami kibernetinę operaciją, perspėjo Uljanovsko gyventojus priešintis tarnybai Rusijos ginkluotosiose pajėgose.

Birželio 14 d. Ukrainos žvalgybos ekspertai kartu su grupe „BO Team“ surengė kibernetinę ataką prieš Rusijos savivaldybių tinklalapius. Padaryta didelė žala ištekliams, sakė programišiai.

Uljanovsko srities administracija prarado du hipervizorius (komp. programa, valdanti virtualiąsias mašinas ir operacines sistemas vienoje kompiuterinėje sistemoje – red.), dešimt virtualių mašinų, vieną kompiuterį, du jungiklius ir 20 TB duomenų.

[EU+Kuponas+Dovanos] Fantastiškas el. dviratis vos už 749€ - tik pirmiems 5 pirkėjams! Modernaus dizaino, galingas, sukimo momento jutiklis ir apžvalgininkų pagyros („DYU T1“, Video)
1576 4

Ypatinga kaina technologijos.lt skaitytojams

Tik pirmiems 5 pirkėjams

Papildomos dovanos

Greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Aukščiausios klasės produktas

Išsamiau

Dėl atakos Uljanovsko administracijos svetainėje pasirodė mero Aleksandro Boldakino įsakymas, raginantis visus surengti mitingą prieš „specialiąją karinę operaciją“. Vietos žiniasklaida vėliau tai atskleidė kaip „klastotę“, sukurtą per kibernetinę ataką.

 

Be to, įsilaužėliai iš „BO Team“ Uljanovsko gyventojus įspėjo: „Jei vertinate savo gyvybę, neišeikite iš savo namų! Administracijos darbuotojai turi įvykdyti planą ir padarys viską, kad liktų savo darbo vietose. Jie jau eina pas tave! Geriau sudeginti administraciją, nes išsiuntus į Ukrainą šansų išgyventi praktiškai nėra.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()