„Sudaužyti Buk, Tor, Osa, S-300 ir S-400.“ Rusų gynybos liniją ištiko krachas. „Virš Ukrainos ilgai laukti F-16“ (Žemėlapis)  (2)

Mažiau nei per dvi savaites.


Asociatyvus pav.
Asociatyvus pav.
© geralt (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/illustrations/fireball-fire-explosion-flames-422746/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo birželio pradžios rusai neteko daugybės įvairių oro gynybos sistemų. Per mažiau nei dvi savaites sunaikintų sistemų sąraše yra „Buk“, „Tor“ ir S-300/400.

Rusai turi vis mažiau sistemų kovai su grėsmėmis iš oro. Tokią išvadą galima daryti iš pranešimų apie tokių priemonių sunaikinimą per pastarąsias savaites. Iš tiesų ukrainiečiai ne kartą pranešė, kad sunaikino ar pažeidė vienus iš vertingiausių rusiškų priešlėktuvinių kompleksų – S-300/400. 

Pastaruoju metu sėkmingos atakos prieš šias sistemas buvo surengtos Krymo Bachčisarajaus rajone ir Rusijos Belgorodo srityje. Kadangi patyrė didžiulius nuostolius, agresoriaus armija greičiausiai nuspręs mūšių metu panaudoti eksperimentinį ginklą S-500 „Prometei“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įrankių komplektai, „Makita“ baterijų įkrovikliai, giluminių raumenų masažuokliai, žaidimų kėdės, automobilio diagnostikos įrenginiai ir kt. (Video)
1907 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

3) „KONKA A9“ - daugiafunkcis giluminių raumenų masažuoklis

4) „LAUNCH 2024 Elite CR529“ - automobilio diagnostikos įrenginys

5) „YR-DC18RC“ - „Makita“ baterijų įkrovikliai

6) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

Išsamiau

Rusijos Federacija turėjo pajusti nuostolius, ypač dėl to, kad arsenale nebėra pakankamai S-300/400 priešlėktuvinės gynybos sistemų skaičiaus. Apie tai anksčiau pabrėžė karo analitikas Oleksandras Kovalenko. Jo nuomone, Rusijai reikia 10 kartų daugiau divizijų, aprūpintų šiais ginklais, kad galėtų veiksmingai gintis.

Suintensyvėjusios atakos prieš priešlėktuvines sistemas gali pranašauti, kad virš Ukrainos atskris ilgai laukti naikintuvai F-16.

Sistemų, galinčių numušti šiuos JAV naikintuvus, trūkumas leis ukrainiečiams rengti veiksmingus smūgius.

Išsamiu sąrašu, kokias priešlėktuvinės gynybos sistemas sunaikino ukrainiečiai, socialiniame tinkle X pasidalijo profilis @technicznybdg. Žemėlapyje pažymėtos priemonės, kurias vien per pastarąsias kelias savaites sėkmingai sunaikino ar sugadino Ukrainos kariuomenė. Nuo šių metų birželio pradžios ukrainiečiai sunaikino mažiausiai 15 sistemų, kurias rusai naudojo kovai su grėsmėmis iš oro.

 

Didžiausi Rusijos nuostoliai yra susiję su S-300/400 paleidimo įrenginiais – įranga, galinčia apšaudyti priešo dalinius 400 km atstumu. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(6)
(97)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)