Puolimas vyko etapais. Tai prilygsta karo nusikaltimui  ()

Sąmoningai taikė pasibaisėtiną strategiją.


Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© ProsaClouds (Pixabay Content Licence)|

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

į Hagą keliauja nauji kaltinimai. Tarptautiniam baudžiamajam teismui išsiųstoje „Global Rights Compliance“ ataskaitoje Rusijos vyriausybė ir V. Putinas kaltinami „sąmoninga“ gyventojų marinimo badu strategija Mariupolio apsiausties metu.

Tarptautinė advokatų kompanija „Global Rights Compliance“ teigia, kad strategija, kai apsiausties metu Mariupolio miesto gyventojams buvo trukdoma teikti maistą ir paslaugas, prilygsta karo nusikaltimui.

Pasak „The Guardian“, byloje pateikta analizė rodo, kad Rusijos okupantai Mariupolio apgulties metu, pirmaisiais mėnesiais po visiško plataus masto įsiveržimo į Ukrainą 2022 m., beveik tris mėnesius taikė „bado taktiką“. Tokia strategija laikoma karo nusikaltimu. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Kelioniniai šaldytuvai-šaldikliai, pjūklai, beprotiškai pigūs garso stiprintuvai ir robotai siurbliai (Video)
1799

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

2) „VIOLEWORKS“ - 2000W galios akumuliatorinis pjūklas be baterijų

3) „Darmoshark M3“ - kompiuterinė pelė

4) „Liectroux L200“ - dulkių siurblys, 2in1 plovimas ir siurbimas

5) „Sunbuck AV-660BT“ - 2000W garso stiprintuvas

6) „AGSIVO“ - belaidė uodų lempa-gaudyklė

Išsamiau

Dėl to daugiau kaip 20 000 civilių gyventojų galėjo mirti dėl vandens trūkumo, dujų ir elektros energijos patalpoms šildyti ir maistui gaminti nebuvimo. Ataskaitoje minima, kad temperatūra siekė minus 10 laipsnių Celsijaus. 

Remiantis „Global Rights Compliance“ ataskaita, Mariupolio puolimas vyko etapais. Pirmiausia apšaudant ir bombarduojant buvo sugriauta kritinė miesto infrastruktūra, po to buvo atakuojamos medicinos įstaigos – 90 proc. jų buvo sunaikinta. Po to agresoriai trukdė pristatyti humanitarinę pagalbą ir apšaudė maisto skirstymo punktus. Vietos gyventojams taip pat buvo sunku išvykti iš miesto, nes buvo sąmoningai užpuldinėjami evakuacijos keliai ir patikros punktai. 

 

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad dėl šių įvykių kalta Rusijos vyriausybė ir asmeniškai Vladimiras Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(2)
(104)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()